​La UPC i la MútuaTerrassa signen un conveni per la innovació tecnològica en l'àmbit de l'enginyeria hospitalària

Mitjançant un acord amb una durada de quatre anys prorrogables, ambdues institucions treballaran per fer avenços en el servei clínic de la ciutat

Fotografia d'oficialització de l'acord en el conveni entre l'UPC i la MútuaTerrassa
Fotografia d'oficialització de l'acord en el conveni entre l'UPC i la MútuaTerrassa | Cedida
L.T.
18 de maig del 2022
Neix una nova aliança entre la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació Mútua de Terrassa (FMT) amb la voluntat de generar innovació tecnològica en l'àmbit de l'enginyeria hospitalària. La unió pretén especialitzar-se en aspectes com el desenvolupament de dispositius quirúrgics, electromèdics o terapèutics, a més a més de fer recerca en l'àmbit d'estudisestadístics que ajudin a millorar l'atenció clínica.

L'acord s'ha efectuat amb la signatura d'un convenidecol·laboració per part del rector de la UPC, Daniel Crespo, i el president de la FMT, Jordi Parera. En aquest sentit, la mesura s'ha donat a proposta del grup de recerca CatMech, amb seu a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i amb el professor Javier Álvarez del Castillo com a coordinador.

Aquest últim s'ha mostrat molt agraït i entusiasmat pel conveni perquè "formalitza, emmarca i compromet institucionalment el treball d'innovació tecnològica en l'àmbit hospitalari que estem fent al grup de recerca CatMech". A més a més, Álvarez del Castillo creu que el seu treball "contribuirà a facilitar la tasca als professionals sanitaris i millorarà, per tant, els resultats de l'acció clínica i la qualitat de vida dels pacients".

Una polsera de detecció de pacients a l'interior dels hospitals, un nou llit ginecològic ergonòmic que faciliti una millor postura o un estudi sobre l'impacte dels raigs Alfa, Beta i Gamma en els passatgers de vols intercontinentals. Aquests són alguns dels projectes en què ja treballa el coordinador del conveni, al capdavant de la col·laboració conjunta amb professionals sanitaris de l'Hospital Universitari MutuaTerrassa (HUMT).

Per la seva part, David Dalmau, director de la Fundació per la Docència i Recerca Biomèdica i Social MútuaTerrassa, remarca que el conveni "és un exemple del compromís ferm i decidit que ambdues institucions mantenen per tal d'aportar valor afegit a la recerca i innovacióbiomèdica". El doctor considera que el sector hospitalari "necessita cada cop més referents en altres àmbits d'expertesa, qualificant encara més les preguntes formulades, atorgant un major rigor científic i enriquint i complementant el coneixement biomèdic de forma translacional".

El conveni signat entre la UPC i la FMT té una vigència de quatre anys, amb opció que aquests siguin prorrogables. D'altra banda, per tal de facilitar el seguiment de la col·laboració, es constituirà una comissió mixta integrada per representants d'ambdues institucions.