Lluís i Caupena formalitzen una candidatura conjunta per liderar Junts per Terrassa

L'acord serà sotmès a votació en les pròximes setmanes, per tal que els afiliats puguin ratificar-lo

Meritxell Lluís i Montserrat Caupena, Junts per Terrassa
Meritxell Lluís i Montserrat Caupena, Junts per Terrassa | Junts per Terrassa
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:19h
El duel previst entre Meritxell Lluís i Montserrat Caupena ha acabat amb acord. Les dues membres de Junts pe Terrassa han presentat una candidatura conjunta per liderar el partit de cara a les eleccions municipals del 2023 a la ciutat. Un acord, fet públic aquest dimarts a la nit en una assemblea local de la formació i pròximament serà sotmès a votació en les pròximes setmanes, per tal que els afiliats puguin ratificar-lo.

L'acord contempla que la número u sigui l'actual portaveu del partit, Meritxell Lluís i que la filòloga, Montserrat Caupena, l'acompanyi de número dos. Lluís ha explicat que l’objectiu d’aquesta candidatura és “una Terrassa neta, segura, sostenible, amb convivència i cohesió social. Una Terrassa social, igualitària i de benestar". També ha expressat que cal que Terrassa exerceixi el seu lideratge com a tercera ciutat del país, i que sigui peça clau en la construcció de la República catalana”.

Al seu torn, Caupena ha dit que cal “remar tots junts per aconseguir impulsar aquest canvi que la ciutat i els terrassencs necessitem”. En aquest sentit, la número dos de la candidatura ha valorat molt positivament “que sumem i siguem capaces de treballar amb una candidatura forta, unida i al servei de la gent; perquè sumar, multiplica”, ha explicat.

Meritxell Lluís. Actual portaveu del grup i número u a les municipals del 2023. Lluís és diplomada en Gestió i Administració Pública i llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Té diversos postgraus i un màster en Govern Local. Ha estat coordinadora del Grup municipal i consellera municipal del Districte I del 2003 al 2015, any en què va entrar a l’Ajuntament com a regidora. Ha estat presidenta comarcal i membre del Comitè Executiu Nacional de la JNC. Actualment, és vicepresidenta de la Fundació Torre del Palau, i membre del Consell de la Discapacitat de Catalunya i de la Taula pel Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Montserrat Caupena. Membre de l’executiva i número dos als comicis municipals. Recentment s’ha incorporat a la candidatura unitària de Laura Borràs i Jordi Turull, com a membre de l’executiva nacional de Junts. Gràcies a l’acord avalat aquest dimarts, també serà la número dos de la llista que la formació presenta a l’Ajuntament de Terrassa per als comicis del maig del 2023. Caupena és llicenciada en Filologia Romànica, té un màster en Logopèdia, i exerceix de professora de secundària i batxillerat en una escola de Terrassa des de fa més 13 anys, una tasca que des de l’any 2003 compagina amb la política local i comarcal. Entre altres càrrecs, Montserrat Caupena ha estat cap comarcal de la JNC, i també ha exercit de secretària comarcal i de consellera municipal. A les eleccions del 2019, era la setena a la llista de Junts per Terrassa.

En els últims comicis municipals, celebrats el mes de maig del 2019, Junts per Terrassa va obtenir un total de 7.224 vots, és a dir dos regidors per representar la ciutadania al Ple Municipal. Aleshores la candidatura la liderava l'exconseller Lluís Puig, que no va poder exercir de regidor pel fet d'estar a l'exili. Van prometre el càrrec, Miquel Sàmper i Meritxell Lluís tot i que el mes de setembre del 2020 Sàmper va fer el salt a la Generalitat com a conseller d'Interior i el seu lloc el va ocupar Monsterrat Trullàs, fins a l'actualitat.