​La Festa Major del barri de Sant Pere torna després de dos anys de pandèmia

La 43a edició se celebrarà del 20 al 22 de maig i oferirà una vintena d'activitats al carrer

Imatge promocional de la Festa Major de Sant Pere
Imatge promocional de la Festa Major de Sant Pere | Cedida
L.T.
17 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:11h
La 43a edició de la Festa Major del barri de Sant Pere tindrà lloc aquest cap de setmana, del 20 al 22 de maig, després de dos anys d'interrupció a causa de la pandèmia. És una de les celebracions més populars, participativa i multitudinària de la ciutat de Terrassa i, en aquesta ocasió, compta amb un pressupost aproximat d'uns 7.000 euros. Entre una vintena d'activitats, els egarencs podran gaudir de jocs, tallers, música en viu, una xocolatada, teatre en anglès, un dinar popular i havaneres.

L'organització de l'esdeveniment anirà a càrrec del grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere, la qual porta des del 2013 encarregant-se de la gestió de la festivitat. Tanmateix, l'entitat tornarà a col·laborar amb la nova junta de l'Associació de Veïnes i Veïns de Sant Pere per aquesta edició. A més a més de veïns, entitats i comerços del barri que faran possible l'execució d'un programadivers.

Per aquesta edició de represa, no podia faltar la tradicional Tirada de Bitlles Catalanes, que complirà aquest any el seu 14è aniversari. L'activitat consisteix a deixar una de les sis bitlles dreta, és a dir, a fer bitlla. Aquesta és la finalitat d'un joc que a poc a poc s'ha anat recuperant i estenent per la geografia catalana. L'entitat organitzadora va recuperar el joc el 2007 i des d'aleshores només s'ha vist aturat per la crisi de la Covid-19.

Una altra de les cites habituals de la festa major és el Sant Pere Sona!, que arriba a la seva 17a edició per aplegar un doble concert. Els Mimetic Theory i els Caipirinhas Rumberus actuaran el divendres 20 de maig a partir de les 22.30. Serà un acte de caràcter gratuït.

La intenció dels organitzadors és alternar diversos tipus d'actes d'un any per l'altre, de manera que cada any la Festa Major presenti un programadiferent de l'edició precedent. És per això que la programació d'enguany gaudirà dels Gegants Bojos de Terrassa, una simultània d'escacs, una tarda de contes i jocs de fusta, una batucada i una ballada de sardanes entre moltes altres activitats.