El MNACTEC conservarà les restes d'un anunci dels anys 70 de Terrassa

La troballa és del 'Limpia Cristales Netol' i s'ha fet al carrer de la Font Vella

Anunci de Netol al carrer de la Font Vella de Terrassa.
Anunci de Netol al carrer de la Font Vella de Terrassa. | Anna Mira
Redacció
17 de maig del 2022
Actualitzat el 19 de maig a les 20:21h
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) s'ha ofert per retirar, conservar i protegir l’anunci mural dels anys 1970 que ha quedat al descobert al carrer de la Font Vella de Terrassa. Es tracta d'un anunci delLimpia Cristales Netol. 

Si l'Ajuntament i la propietat ho autoritzen el museu assumiria les tasques d’extracció, trasllat al Museu i restauració de l’anunci. Unes actuacions que s’emmarquen en la línia del MNACTEC de protegir i conservar el patrimoni de la societat industrial que hi ha als pobles i ciutats de Catalunya.

Un cop restaurat, l’anunci passaria a formar part de les col·leccions d’objectes del MNACTEC i es conservaria a les seves instal·lacions en condicions òptimes.

L’anunci publicitari de Limpia Cristales Netol aparegut a Terrassa es va pintar en format mural a una paret mitgera del número 63 carrer de la Font Vella, als anys 70 del segle XX. Hi apareix la figura icònica del majordom, característic de la publicitat d’aquest marca de productes de neteja.

L'any 2017 el MNACTEC va posar en marxa Museu al carrer, un projecte de participació ciutadana per inventariar, georeferenciar i posar en valor el patrimoni de la societat industrial que es conserva als pobles i ciutats de Catalunya.

La iniciativa recopila fotografies i informació dels elements identificatius i corporatius de la societat industrial (s. XIX - 1980) que encara es conserven als carrers i paisatges de Catalunya, en cinc àmbits temàtics: el transport i les comunicacions; la publicitat i la informació; el comerç; el lleure, i les ciències aplicades. S’hi recullen elements com ara antigues carreteres, benzineres i estacions de trens; rètols publicitaris i de senyalització; comerços tradicionals; elements de patrimoni ferroviari, o plaques de senyalització de riuades. Actualment el projecte compta amb més de 1.700 objectes inventariats per 260 col·laboradors.