Desconvoquen la vaga d'autobusos a Terrassa per un preacord amb TMESA

El principi d'acord està pendent de la ratificació de l'assemblea

Els treballadors estaven disposats a allargar la vaga fins que no s'arribès a un acord sobre el conveni
Els treballadors estaven disposats a allargar la vaga fins que no s'arribès a un acord sobre el conveni | S.A
Lluís Tomàs
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:01h
El comitè de vaga format per UGT i CCOO ha desconvocat la vaga programada per aquesta setmana, concretament pels dies 16, 18 i 20 de maig. El motiu és l'arribada d'un preacord amb l'empresa Transports Municipals d'Ègara (TMESA), el qual està pendent de ratificació en l'assemblea de treballadors que tindrà lloc aquest dilluns a les 23 h. D'aquesta manera, tot a punta a què el cessament de la protesta serà oficialitzat aquesta nit.

L'enteniment entra ambdues parts arriba després que es produïssin dues reunions; una el dijous 12 de maig, de 16 h a 22.30; i una altra el divendres següent, des de les 10 h fins a mitjanit. Antonio Burgos, delegat sindical d'UGT, declara a LaTorre que "vam valorar els costos, per un costat i per l'altre, i vam entendre que aturar la convocatòria de vaga era beneficiós per a tothom, no només en l'econòmic sinó també en la millora de les nostres condicions".

Els detalls de l'acord encara no s'han fet públics, però cal recordar que un dels requisits sine qua non de la taula negociadora era que fossin ratificats per l'assemblea d'aquesta nit. En aquest sentit, els treballadors reclamaven un augment del seu sou en un 2,5%, degut a l'increment de l'IPC, que el 2021 va ser de més del 6%, entre altres millores de les condicions laborals. El delegat sindical detalla que "el preacord actual té una vigència de quatre anys i inclou un paquet de mesures socials a detallar".

Així doncs, després que se celebressin 18reunions i s'adherissin 180 treballadors, la vaga ha estat desconvocada sense ni tan sols haver-se iniciat. Burgos expressa que un dels factors per cessar-la ha sigut "citar a l'Ajuntament perquè provoques una reunió en què ens ajudés a arribar a un acord, però sense que intervingués, ja que la gestió és del 80% per TMESA". Tot i això, el Consistori encara no ha fet cap declaració institucional envers la protesta.