Art urbà a Terrassa per reconèixer la infermeria com una feina «essencial»

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona reclama la contractació de 24.000 infermeres més

L'artista Núria Toll fent el mural reivindicatiu pel dia Internacional de la Infermeria a Terrassa.
L'artista Núria Toll fent el mural reivindicatiu pel dia Internacional de la Infermeria a Terrassa. | ACN / Albert Segura
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:26h
La plaça de l'Estació del Nord de Terrassa és un dels quatre punts de Catalunya escollits per reivindicar la infermeria, aquest dijous 12 de maig coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres. En una acció d'art urbà, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha ubicat cubs gegants també Vic (Osona), Barcelona i Vilanova i la Geltrú (Garraf) per visibilitzar la seva tasca i reclamar més reconeixement, sous més alts i facilitar la conciliació.

A Terrassa la secretària de la junta de govern del COIB, Paqui Pavón, ha reivindicat la tasca de les infermeres que "cuiden la salut de la població tan física, mental i social per donar-li la màxima autonomia". En aquest sentit, ha expressat que actualment a Catalunya hi ha 48.000 infermeres en actiu, una mitjana de 6,2 infermeres per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana de 9,5 que hi ha a Europa o del 8,6 de Navarra. 

En aquest sentit, ha manifestat que caldria contractar 24.000 infermeres més per aconseguir estar en la mitjana europea. "S'ha vist que amb més infermeres, la població té millor salut i més benestar". En aquest sentit, després de la pandèmia des del Col·legi apunten que moltes infermeres estan marxant a altres països europeus on tenen millors condicions. 

Una altra de les protestes que fa aquest col·lectiu se centra en els contractes de treball precaris. "Un 40% són temporals i amb moltes rotacions que impedeix conciliar la vida personal i professional", ha asseverat Pavón. A més a més, consideren que s'hauria de passar de la categoria A2 a l'A1 per millorar les condicions salarials. 

Durant el matí l'artista, Núria Toll, ha fet un mural on precisament expressa aquesta falta de reconeixement i la ciutadania que passa per allà se la convida per deixar un missatge de suport a aquest col·lectiu professional. "Força" o "moltes gràcies per la feina", són alguns que ja es poden llegir al cub de Terrassa.