Una Fira Modernista d'èxit

L'edició del 2023 estarà dedicada a la dansa

Fira Modernista de Terrassa.
Fira Modernista de Terrassa. | Aj. Terrassa
LaTorre
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:29h
La Fira Modernista de Terrassa ha tornat a ser una de les activitats més multitudinàries que la ciutat celebra al llarg de l'any i una de les que atrau a més visitants d'altres municipis. Enguany, l'Ajuntament fa un balanç molt positiu tant per l'afluència de públic com per l'increment de les activitats. 

Segons les dades recollides durant els tres dies als punts on es poden comptavilitzar els visitants, un total de 35.109 persones han visitat alguns dels diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat. 13.116 van passar per la Masia Freixa, 14.341 pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), 4.639 per la Casa Alegre o 1.565 pel Castell Cartoixa de Vallparadís. Pel que fa al nombre de participants a les diferents rutes i visites guiades organitzades durant la Fira, la xifra ha estat de 3.295 persones.

Quina és la procedència dels visitants?
Durant la Fira Modernista i la transformació de la ciutat a la vida de principis del segle XX és un reclam no només per la gent de Terrassa, que se la fa seva, si no també per persones d'arreu. El 55,97% de les persones que han participat d’aquestes activitats són de Terrassa, mentre que el 40,93% provenia de la resta de Catalunya, un 1,96% de l’estat espanyol i un 1,14% de l’estranger.

Per la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín: "la Fira ha estat tot un èxit, amb un gran nombre de visitants arribats d’arreu que han pogut gaudir del nostre patrimoni, la nostra gastronomia, el nostre comerç i la nostra cultura". En la mateixa línia s'ha expressat el regidor de Turisme, Pep Forn, qui destaca que "s’han incrementat el nombre d’activitats, espais i també les entitats participants a la Fira, i hem vist els carrers de la ciutat més plens que en edicions anteriors". 

La dansa protagonitzarà la Fira del 2023
Com ja es tradicional i coincidint amb la seva cloenda, es va anunciar que la vintena edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada a la dansa, que prendrà així el relleu de la temàtica de la universitat, protagonista de la Fira d’enguany. 

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de la Primavera i, alhora, recordar una època
que ha marcat Terrassa. Un període en què la indústria tèxtil va fer créixer la ciutat en molts aspectes: demogràfic, econòmic, cultural o artístic. Des de l’any 2007, la Fira està declarada per la Generalitat de Catalunya com a Festa Local d’Interès Turístic de Catalunya.