1 de 10
dansa

L'espectacle familiar «Giselle» arriba a LaFACT

Està interpretada per la companyia del Centre de Dansa de Catalunya

Es podrà veure a Terrassa aquest diumenge 15 de maig. | Cedida
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 17:10 |
Una de les obres mestres del ballet romàntic, Giselle, arriba en format familiar per gaudir d'una tarda molt especial dins de la Temporada BBVA de Dansa. Serà aquest diumenge 15 de maig a La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT). Es considera una obra fonamental de la dansa clàssica, tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX.

Ambientada en un entorn camperol a Alemanya a l’època medieval la història que narra està inspirada en l’obra De l'Allemagne que Heinrich Heine havia escrit en 1835. Una bella i fràgil jove Giselle mor després de patir un desengany amorós.


En morir donzella es convertirà en un esperit nocturn del bosc, una Willi. Una nit, quan el seu estimat Duc Albrecht és castigat per les Willis en el bosc, Giselle mostrant el seu amor etern, salvarà a l’enamorat protegint-lo de Myrtha, la Reina de les Willis.

El Centre de dansa de Catalunya està dirigit i creat per Roser Muñoz i Joan Boix des de l’any 2010 a l’Hospitalet de Llobregat. Ambdós compten amb més de 20 anys com a primers ballarins de prestigi internacional a companyies com El Ballet Nacional de Marsella, el Teatre del Capitole de Toulouse, l’Òpera de Leipzig, la de Hannover, o Düsseldorf. Muñoz i Boix també han estat convidats a ballar a prestigiosos teatres d’arreu del món com són l’Òpera de París, el Teatre Reial de Madrid, el Liceu de Barcelona, el Bunkamura de Tokio o el Kennedy Center de Washington entre altres. 

 

 

Participació