​Convocada una vaga d'autobusos de Terrassa pels dies 16, 18 i 20 de maig

Els treballadors de TMESA han abandonat les negociacions amb l'empresa després de 16 reunions sense acord

Els treballadors estan disposats a allargar la vaga fins que no s'arribi a un acord sobre el conveni
Els treballadors estan disposats a allargar la vaga fins que no s'arribi a un acord sobre el conveni | Marc Solé
Lluís Tomàs
11 de maig del 2022
Actualitzat el 12 de maig a les 9:45h
El comité de vaga format per UGT i CCOO a Catalunya ha convocat una aturada del servei de transport públic de Terrassa, gestionat en un 80% per l'empresa Transports Municipals d'Ègara (TMESA) i en un 20% per l'Ajuntament. Les aturades tindran lloc els dies 16, 18 i 20 de maig entre les 7.30 h i les 10.30 h del matí i entre les 16.30 h i les 19.30 h de la tarda.

La situació s'ha donat després que els treballadors de l'empresa reclamessin un augment del seu sou en un 2,5%, degut a l'increment de l'IPC, que el 2021 va ser de més del 6%. Passades 16reunions en les quals van arribar als mínims de les seves propostes, van decidir que trencarien negociacions i convocarien la vaga.

En total, són 180 els conductors que s'han adherit a l'aturada, entre els quals es troba Antonio Burgos. El delegat sindical d'UGT ha exigit, en declaracions a LaTorre, que l'empresa "entengui que ens ha de fer una proposta ferma i de tancamentdeconveni". També afirma que "el que fins ara hem intentat és mantenir reunions per desgastar-nos i que les nostres propostes anessin a la baixa".

De moment són tres els dies de vaga convocats (dilluns dimecres i divendres), però Burgos amenaça que "aturarem tota la ciutat si és necessari, fins que s'arribi a un acord sobre el conveni". En aquest sentit, l'aturada ha hagut de ser notificada amb diverses setmanes d'antelació, ja que el transport és un servei essencial. Si la vaga es prolongués, la decisió hauria de tornar a notificar-se.

D'altra banda, tot i que les negociacions es duen a terme entre TMESA i els seus treballadors, Burgos reclama que l'Ajuntament faci una declaració institucional. "És una empresa mixta, la gestió correspon en un 80% a l'empresa privada i en un 20% al Consistori, volem que també es posicioni en aquest assumpte". Finalment, el president del comitè ha volgut deixar clar que "nosaltres no volem una confrontació, però sembla que tot ens ha abocat a això. La proposta mai ha sigut seriosa".