Duel entre Caupena i Lluís per liderar Junts a les municipals de Terrassa

El procés de primàries perquè la militància decideixi qui vol que sigui l'alcaldable es farà les pròximes setmanes

Montserrat Caupena i Meritxell Lluís, membres de Junts per Terrassa.
Montserrat Caupena i Meritxell Lluís, membres de Junts per Terrassa. | ND
11 de maig del 2022
Actualitzat el 12 de maig a les 10:06h
La futura candidatura de Junts per Terrassa per les eleccions municipals del maig del 2023 es comença a perfilar. I seran dues dones les que competiran per fer-ho. D'una banda, Montserrat Caupena, membre de l'executiva i recentment incorporada a la candidatura unitària Borràs-Turull de Junts. De l'altra, Meritxell Lluís, actual portaveu i líder de Junts a l'Ajuntament de Terrassa i dona de l'exconseller Josep Rull. Ambdues candidatures s'han fet públiques tot i que no es descarta que alguna més es pugui presentar per ser alcaldable. 

Des del partit asseguren que el procés de primàries està en marxa i que en les pròximes setmanes serà la militància qui esculli la persona que liderarà la força política a la ciutat. Per tant, seria a finals del mes de maig o a principis de juny quan Junts per Terrassa farà pública la candidatura escollida comenci a treballar en l'equip i les propostes que l'acompanyaran als comicis municipals del pròxim any. 

En els últims comicis municipals, celebrats el mes de maig del 2019, Junts per Terrassa va obtenir un total de 7.224 vots, és a dir dos regidors per representar la ciutadania al Ple Municipal. Aleshores la candidatura la liderava l'exconseller Lluís Puig, que no va poder exercir de regidor pel fet d'estar a l'exili. Van prometre el càrrec, Miquel Sàmper i Meritxell Lluís tot i que el mes de setembre del 2020 Sàmper va fer el salt a la Generalitat com a conseller d'Interior i el seu lloc el va ocupar Monsterrat Trullàs, fins a l'actualitat.