L'Atlètic aconsegueix el seu 22è títol de lliga en una final d'infart

El partit contra el Polo, campió de la lliga regular, va arribar a la ronda de 'shoot-outs' amb un total de 18 llançaments

L'Atlètic celebrant la victòria en el partit final de la lliga
L'Atlètic celebrant la victòria en el partit final de la lliga | Cedida
L.T.
09 de maig del 2022
L’Atlètic Terrassa, amb el seu equip masculí de Divisió d'Honor, s’ha proclamat campió del campionat de lliga per 22a vegada en la seva història. Després de cinc anys de sequera, els jugadors entrenats per Xero Gasol han aconseguit batre al Real Club Polo de Barcelona per shoot-outs. Va ser un partit d’infart celebrat ahir diumenge, 8 de maig, al Club de Campo Villa de Madrid que van aconseguir el segon títol de la temporada, després de vèncer en la Copa del Rei el passat mes de novembre.
 
L’arribada del títol més esperat a les vitrines de Can Salas ha propiciat una temporada rodona, només tacada per la derrota a la final de la Copa d’Europa, on haurien aconseguit el triplet. És el tretzè doblet (lliga i cop) de la història de l’equip després de que es proclamés campió de lliga per última vegada la temporada 2016-1017, quan van batre el Club Egara a la final. 
 
D’aquesta manera, l’Atlètic ha obtingut la classificació per a la propera edició de l’Euro Hockey League, on l’acompanyarà el Polo com a guanyador de la fase regular. Si s’obra l’opció a una tercera plaça, l’altre equip de la ciutat, el Club Egara, n’obtindria l’accés com a tercer classificat de la fase regular de la competició de lliga.
 
Respecte al partit, els de Can Salas guanyaven per 2 a 0 gràcies a dos penals-córner allotjats per Pau Cunill a l’escaire quan faltaven només set minuts i havien estat impecables en defensa. Tot i això, un gol de Toni Borràs i un penal transformat pel Marc Miralles a 24 segons del final, van suposar el 2 a 2 i l’empat del Polo.
 
Tocava decidir-ho tot en els shoot-outs. Va ser una de les tandes més llargues i emocionant del campionat, ja que es van efectuar un total de 18 llançaments. La tensió va estar acompanyada per les constants revisions del videoarbitratge i el partit fa finalitzar amb sis gols de l’Atlètic contra cinc del Polo, proclamant-se l’equip de Terrassa campió de lliga.