Vacarisses anuncia talls d'aigua nocturns

S'ha pres aquesta decisió perquè els aqüífers no garanteixen el subministrament durant les 24 hores

Els veïns de Vacarisses no tindran aigua durant les nits.
Els veïns de Vacarisses no tindran aigua durant les nits. | Arxiu
09 de maig del 2022
Actualitzat el 10 de maig a les 10:34h
Comencen les restriccions d'aigua a Vacarisses. Des de fa temps però sobretot la setmana passada, el municipi del Vallès Occidental, va alertar de l'escassetat d'aigua al municipi. Segons ha pogut saber LaTorre, a partir d'aquesta nit de dilluns -en horari entre les 22 h i les 06 h- no rajarà aigua de les aixetes de la ciutadania. 

La decisió de tallar l'aigua s'ha pres perquè el consum d'aigua no baixa i els aqüífers "no garanteixen el subministrament durant les 24 hores del dia". Precisament, la setmana passada aquest mateix mitjà ja es feia ressò de la problemàtica pel que fa al recurs hídric a Vacarisses. 

El municipi no està connectat a la xarxa d'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i tampoc s'han fet les instal·lacions elèctriques per bombar l'aigua d'un pou nou. El mateix alcalde, Antoni Masana, explicava que a aquesta problemàtica cal sumar-hi que ha plogut poc i que el consum d'aigua és massa elevat. Si en condicions normals acumulen una columna d'aigua de 40 metres actualment es troba en 2,20 metres