Com haurien de ser les terrasses dels bars? S' inicia una consulta per saber l'opinió dels terrassencs

S'hi podrà participar fins al 17 de maig, moment en què s'engegarà la redacció del nou marc normatiu sobre l'ús de l'espai públic

La consulta pública finalitzarà el 17 de maig, moment en el qual s'efectuarà la redacció del nou marc normatiu
La consulta pública finalitzarà el 17 de maig, moment en el qual s'efectuarà la redacció del nou marc normatiu | Anna Mira
L.T.
07 de maig del 2022
La plataforma Participa a Terrassa ha posat a disposició dels ciutadans el projecte de l'Ordenança reguladora de les autoritzacions de terrassesde bar i el seu mobiliari. En un termini del 20 d'abril fins al 17 de maig, està actiu el procés participatiu que pretén recollir l'opinió dels terrassencs i les entitats del municipi per conèixer quins són els problemes en què s'ha de centrar la iniciativa.

En un context en el qual s'ha produït un canvi en l'entorn públic a causa de l'incrementd'espais annexos als locals de restauració, l'Ajuntament de Terrassa ha optat per regularitzar les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari.

D'aquesta manera, s'ha volgut consultar a la ciutadania per evitar que l'increment de la demanda pugui crear conflictes entre els diferents usos. L'ordenança també inclou una proposta centrada en la regulació dels horaris, dels elements sonors i visuals i de la gestió dels residus generats a les terrasses.

La tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha destacat que l'ordenança "és un pas imprescindible per acabar de consolidar i ordenar l'espai públic després de les excepcions i autoritzacions que es van fer durant la pandèmia". En aquest sentit, "cal conèixer les diferents opinions per tal de poder regular-ho i garantir la bona convivència als carrers i places de la ciutat, però també, oferir possibilitats als establiments".

Arribat el 17 de maig, s'iniciarà el procés de redacció de l'ordenança. Un cop oficialitzada, s'haurà creat un nou marc normatiu que garantirà els diferents usos de la via pública per a la instal·lació de terrasses de bars i el seu mobiliari. Per participar en la consulta pública, cal seguir aquest enllaç.