1 de 10
Sostenibilitat

Castellbisbal inaugura un punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb plaques fotovoltaiques

Disposa de capacitat per albergar fins a quatre cotxes o motos i el cost de la instal·lació ha sigut assumit per l'AMB

Imatge de la Fotolinera, situada al pàrquing de l'Illa Esportiva | Aleix Mateu Falguera
per L.T., Terrassa, Catalunya | 6 de maig de 2022 a les 18:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
S'inaugura a Castellbisbal la Fotolinera, el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics que disposa de plaques fotovoltaiques que li permeten generar tota l'energia que necessita pel seu funcionament. La posada en marxa suposa la instal·lació del quart punt de subministrament d'aquestes característiques a en aquest municipi del Vallès Occidental, que s'ha construït a l'aparcament de l'Illa Esportiva, a l'encreuament del carrer dels Esports i el carrer de l'Agricultura. 

La Fotolinera compta amb quatre abocadors, dos de càrrega semiràpida (trifàsic) i dos de càrrega lenta (monofàsic), quatre en total. La instal·lació està oberta a tota la ciutadania i, de moment, es pot usar gratuïtament. Tanmateix, cal identificar-se mitjançant la targeta que ofereix l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o l'aplicació mòbil Electromaps per poder accedir al servei.


En cas que es produeixi un excedent elèctric, perquè no hi hagi vehicles connectats o perquè els que hi hagi ja estiguin carregats, l'energia generada es transferirà a l'Illa Esportiva per tal que pugui ser consumida en aquest equipament.

El cost total de la instal·lació ha estat assumit per l'AMB, qui ha invertit un total de 45.246 euros. També serà l'encarregada de la gestió, de manera que l'Ajuntament només ha hagut de fer-se càrrec de les obres de fonamentació de la instal·lació així com de la reposició del paviment malmès per les obres.


Actualment, Castellbisbal compta amb quatre punts de recàrrega distribuïts pel territori. A la Fotolinera se li sumen les instal·lacions del pàrquing d'Els Costals, amb una càrrega simultània de sis vehicles; la de l'Avinguda Pau Casals, amb una càrrega simultània de dos vehicles; i la de la plaça de Lluís Companys, també amb una càrrega simultània de dos vehicles.

 

Participació