L'Ajuntament posa en marxa una campanya per incentivar la recollida selectiva entre els més joves

Es distribuiran un total de 1.850 cubells d'orgànica entre l'alumnat de 6è de primària i 1r d'ESO de la ciutat

Lluïsa Melgares el passat 4 de maig durant l'entrega del material de reciclatge a l'escola Font de l'Alba
Lluïsa Melgares el passat 4 de maig durant l'entrega del material de reciclatge a l'escola Font de l'Alba | Aj Terrassa
L.T.
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:11h
Sota el lema El compost: Per a la regeneraciódel sòl, Terrassa s'adhereix a la Setmana Internacional del Compost, que se celebra la primera setmana del mes de maig de cada any. Ho fa a través d'una iniciativa educativa per fomentar la separació correcta de la matèria orgànica i el procés del compostatge entre els infants de les escoles.

Així doncs, un total de 1.850 alumnes de 6è de primària i 1r d'ESO, de 24 centres educatius de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST), rebran aquesta setmana un cubell de matèria orgànica, un lot de bosses compostables i un tríptic informatiu de la campanya Si es menja... a l'orgànica! La finalitat de la iniciativa és que els joves interioritzin que és important separar en origen les restes de menjar per contribuir a millorar les xifres de recollida selectiva de residus orgànics.

En el marc de la iniciativa, la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, va visitar ahir dimecres, 4 de maig, l'escola Font de l'Alba per fer entrega del material. Allà va explicar que "els hem demanat als nens i nenes que ens ajudin en aquesta tasca perquè traslladin a casa seva la importància que té reciclar per viure en un món millor".

Aquesta actuació s'emmarca dins les accions que impulsa l'Ajuntament de Terrassa per augmentar les taxes de reciclatge, millorant la qualitat i la quantitat de la separació dels residus. L'objectiu és complir amb les directrius de la Unió Europea a l'Agenda 2030. L'any passat es van recollir a un total de 9.804 tones de matèria orgànica, i cada persona va generar 43 kg de residus; unes xifres que han millorat respecte al 2020, segons l'Observatori de Residus del Vallès Occidental.

Per aquesta iniciativa, les escoles participants són: Delta, Lumen, Cingle, El Vallès, Santa Teresa de Jesús, Institut Ègara, Font de l'Alba, la Nova Electra, Mare de Déu del Carme, Joaquima de Vedruna, Ramon Pont, Ponent, Isaac Peral, Maria Auxiliadora, Petit Estel La Nova, Vedruna Vall, Rosella, La Roda, França, Creixen, Serra de l'Obac, Col·legi Martí, Sagrat Cor i l'Escola Tecnos.