1 de 10
Esport

Terrassa ja té el distintiu i la bandera com a nova Capital Catalana de l'Esport

El reconeixement durarà fins a l'abril del 2023, moment en el qual la Fundació Catalana de l'Esport designarà una altra ciutat

L'alcalde, Jordi Ballart, durant l'acte de reconeixement de Terrassa com a nova Capital Catalana de l'Esport | Rafel Casanova (BCF)
per L.T., Terrassa, Catalunya | 5 de maig de 2022 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Terrassa ja té en les seves mans el distintiu i la bandera atorgats per la Fundació Catalana de l'Esport com a Capital Catalana de l'Esport. El reconeixement sorgit de la col·laboració entre l'entitat i l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES), farà del municipi la ciutat catalana de referència en l'àmbit esportiu durant el que resta d'aquest 2022 i fins al mes d'abril de 2023.

La designació es va produir en un acte celebrat dimecres, 4 de maig, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Terrassa. L'alcalde, Jordi Ballart, acompanyat del regidor d'Esports, Miguel Ángel Moreno, va presidir el lliurament del reconeixement. L'esdeveniment també va comptar amb la presència de la tinenta d'alcalde, Núria Marín; de portaveus dels grups municipals; així com de representants de clubs i entitats membres del Consell Municipal d'Esports.


Així doncs, Terrassa ha esdevingut la tercera ciutat que rep aquesta distinció després de les designacions de Calella i Lloret de Mar els anys 2019 i 2020 respectivament. Sobre l'elecció del municipi, la Fundació ha destacat la seva feina en la difusió i la pràctica esportiva per a tothom, utilitzant l'esport com a instrument de salut, integració, educació i igualtat.

També s'han valorat altres factors com ara la inversió en instal·lacions esportives, la disposició de programes esportius per a infants i jovesgent gran i persones amb discapacitat, així com per a col·lectius amb risc d'exclusió. També per oferir esdeveniments de projecció internacional, com el pròxim Mundial d'Hoquei Femení.


Respecte a la Fundació Catalana de l'Esport, aquesta és una entitat privada que es va constituir l'any 2002 amb l'objectiu de contribuir a la promoció de l'esport a Catalunya. En aquest sentit, és qui designa cada any una vila com a Seu anual de Capital Catalana de l'Esport, amb el suport i reconeixement de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

Participació