El MNACTEC prepara un programa especial per la Fira Modernista de Terrassa

Durant el cap de setmana del 7 i 8 de maig, el museu oferirà diverses activitats com visites guiades i jornades de portes obertes

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya  en una imatge d'arxiu
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya en una imatge d'arxiu | Cedida
L.T.
04 de maig del 2022
Amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa el proper cap de setmana del 7 i 8 de maig, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha dissenyat una programació especial d'activitats. L'entitat oferirà esdeveniments diversos com visites guiades, conferències i jornades de portes obertes.

En primer lloc, el dissabte dia 7 de maig, el MNACTEC ha programat dues visites guiades de 10 h a 14.30 i de 15.30 a 20.30. Les activitats programades durant la jornada també inclouen passejades per les voltes de la teulada, visites teatralitzades per conèixer l'antiga fàbrica tèxtil, així com la demostració d'un tren elèctric Payà i d'una locomotora de vapor a escala.

D'altra banda, el mateix dissabte a les 12 h, la xemeneia de l'antiga fàbrica tornarà a treure fum, tal com passava quan el Vapor Aymerich Amat i Jover es trobava en ple funcionament en l'època modernista. A més, el pati del museu acollirà la sortida i l'arribada de la I Milla Modernista de Terrassa.

En segon lloc, el diumenge dia 8 de maig, el museu oferirà una tercera jornada de portes obertes programada de 10 h a 14.30. De nou, es produiran visites guiades a les voltes de la teulada i visites teatralitzades per conèixer l'antiga fàbrica tèxtil. A les 11 h serà el torn de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa, que farà un diàleg sobre la naturalesa de l'Univers amb la participació d'eminents astrònoms de l'època modernista.

Totes les activitats programades al MNACTEC seran gratuïtes, excepte les entrades de les visites guiades i les teatralitzades, que tindran un cost d'1 euro. L'aforament de tot el programari serà limitat i cal fer una reserva prèvia a través del web del museu.