MútuaTerrassa celebra la primera edició de les Jornades Científiques

L'esdeveniment se celebrarà els dies 5 i 6 de maig i comptarà amb un total de 60 iniciatives científiques

Les jornades se celebraran els dies 5 i 6 de maig a l'Edifici Docent de la MútuaTerrassa
Les jornades se celebraran els dies 5 i 6 de maig a l'Edifici Docent de la MútuaTerrassa | Roger Navarro
L.T.
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:40h
Neix la I edició de les Jornades Científiques MútuaTerrassa amb l'objectiu de promocionar la recerca i la innovació científica, posant-la a l'abast de la societat i d'altres actors, públics i privats. La iniciativa de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa porta el nom ConsolideM Talent i se celebrarà els dies 5 i 6 de maig a l'Edifici Docent de l'entitat. L'esdeveniment estarà obert a tothom amb la finalitat d'aconseguir l'impacte més gran possible.

Les jornades s'han dividit en tres blocs i un total de 20 presentacions per a cadascuna, totes elles mitjançant la fórmula de l'elevator pitch, una tècnica que afavoreix a la concisió i l'accessibilitat de les exposicions. El primer bloc se centrarà en els nous projectes de recerca i d'innovació, els quals es preveu que poden determinar algunes de les principals línies d'investigació dels pròxims cinc anys. D'altra banda, el segon bloc tractarà els principals projectes que, actualment, són finançats per organismes públics. Finalment, el tercer bloc girarà entorn dels articles científics més rellevants publicats en revistes de prestigi en els darrers dos anys.

Totes les jornades gaudiran de sessions plenàries en què s'ha convidat experts de reconegut prestigi per presentar-les. En aquest sentit, Beatriz Bellosillo, cap de secció de biologia molecular del servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar, protagonitzarà la primera sota el títol Next Generation Sequencing. Ricard Ramos, director de la càtedra de Robòtica de l'Hospital Universitari de Bellvitge, pronunciarà la segona, la qual porta per títol Robòtica i salut. Per acabar, Carol Garcia-Vidal, consultora del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona, serà l'encarregada de la darrera sessió plenària, la qual es titula Intel·ligència artificial aplicada a la medicina.

La cloenda de la I edició de les Jornades Científiques MútuaTerrassa, consistirà al lliurament de les beques anuals de la Fundació Docència i Recerca, un total de 10 que seran atorgades en diferents modalitats. A més a més, es produirà un resum final de l'esdeveniment a càrrec de Josep Rull, responsable del Compromís Verd de l'entitat.