​«De formes deformes» arriba a LaFACT de la mà de Miquel Planchart

L'exposició amb 35 imatges tridimensionals s'inaugura aquest dijous, 5 de maig, a les 19 h

De formes deformes s'inaugurarà demà dijous, 5 de maig, a les 19 h a LaFACT
De formes deformes s'inaugurarà demà dijous, 5 de maig, a les 19 h a LaFACT | LaFACT
L.T.
04 de maig del 2022
De formes deformes és la nova exposició de Miquel Placnhart a la Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT). L'artista rubinenc presenta una proposta amb 35 imatges tridimensionals a través de l'aplicació de la tècnica estereoscòpia, que podrà visitar-se a partir de demà dijous, 5 de maig, des de les 19 h.

L'exposició ofereix dues lectures de la mateixa obra; per una banda, l'espectador podrà veure imatges abstractes que representen composicions surrealistes i oníriques; per l'altra, les mateixes fotografies prendran formes tridimensionals, convertint-se en un llenguatge figuratiu a través de l'ús d'ulleres 3D.

Així doncs, Planchart proposa una experiència on l'abstracció i el figurativisme es confonen, transportant a l'espectador cap a rostres imprecisos i elements inversemblants.

L'autor de la proposta pensa que "estem immersos en una societat eminentment visual, on la imatge ho és tot, un tot únic, universal, a l'abast del que la nostra capacitat d'observació és capaç d'assimilar". També remarca que "sense aquest entorn quotidià de colors, formes, buits i volums, seríem orfes de tot aquest immens cosmos que ens envolta".

Les fotografies que componen el treball del rubinenc estan estructurades a la vegada en series diferenciades entre si. Cadascuna d'elles constitueix un bloc independent on queden representats conceptes com arbres, les arts escèniques, elements arquitectònics, ruïnes, etc. En definitiva, un viatge visual amb dues interpretacions possibles, amb ulleres 3D o sense, que té diferents significats per a cada espectador.