La companyia Balleto del Sud torna a LaFACT amb una peça sobre la immigració

Comandada per Fredy Franzutti, la coreografia es podrà gaudir el diumenge 8 de maig a les 18 h

La coreografia es podrà veure el pròxim diumenge, 8 de maig, a les 18 h
La coreografia es podrà veure el pròxim diumenge, 8 de maig, a les 18 h | LaFACT
L.T.
04 de maig del 2022
La companyia italiana de dansa, el Balleto del Sud, torna a la Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) per endinsar-se en l’obra del poeta Vittorio Bodini, La pianure di rame, el pròxim diumenge a les 18 h.


És una coreografia que escenifica una terra anteriorment estimada, però que ara cal abandonar per tornar a viure. La plana de coure és un territori on els seus habitants comparteixen amb els ocells les migracionscícliques les estades a llocs llunyans. Entre l’elenc s’hi troba la ballarina catalana Núria Salado, primera solista de la companyia des del 2014.
 
Així doncs, l’escenari LaFACT es retroba amb la companyia fundada el 1995 per Fredy Franzutti, un dels coreògrafs més coneguts i apreciats a Itàlia i a l’estranger. La companyia és una de les més populars i presenta un equip format per 18 solistes de diferents nacionalitats, d’alt nivell tècnic i capaç d’alternar-se en els rols principals. Fins ara, acumula un repertori de 42 produccions que van des dels grans títols de la tradició clàssica fina a les peces modernes coreografiades.
 
Fredy Franzutti va estrenar-se a LaFACT  la temporada passada amb dues coreografies de Stravinski que van arrencar grans aplaudiments del públic: La consagració de la primavera i L’ocell de foc. L’italià sol utilitzar la rellevància territorial amb el Sud com a eix d’inspiració i recerca, entès com a pertanyent a la Magna Grècia, la relació amb els pobles del mar.
 
D’altra banda, l’obra va ser creada pel poeta Vittorio Bodini, un dels homes de lletres hispàniques més important d’Itàlia. A més a més, va ser traductor dels grans clàssics de la literatura espanyola al seu país, creant un autèntic pont cultural entre ambdues nacions. La plana de coure, el lloc imaginat per Bodini en aquesta obra, condueix als seus protagonistes a viure en una situació onírica en què la realitat del territori està difosa pel record que els protagonistes tenen d’aquest.