​Arriba la II Jornada contra l'assetjament sota el lema «construïm convivència per prevenir la violència»

La trobada tindrà lloc el pròxim 29 de juny i està organitzada per la Policia Municipal de Terrassa i el servei d'Educació

La II Jornada estàr organitzada per la Policia Municipal i el servei d'Educació de Terrassa
La II Jornada estàr organitzada per la Policia Municipal i el servei d'Educació de Terrassa | Aj Terrassa
L.T.
07 de maig del 2022
Amb motiu de la commemoració del 2 de maig, Dia Internacional contra l'Assetjament i el Ciberassetjament, la Policia Municipal de Terrassa ha publicat el programa de la II Jornada de sensibilització contra l'assetjament escolar. La iniciativa compta amb l'organització conjunta del cos amb el servei d'Educació i està dirigida a professionals del sector educatiu. L'esdeveniment, que du per títol Construïm convivència per prevenir la violència, se celebrarà el 29 de juny, de 8.40 h a 13 h, a l'Institut Terrassa.

La jornada gaudirà de la participació de les regidores d'Educació, Teresa Ciurana, i de Seguretat, Patrícia Reche. A més a més, l'escriptora i investigadora en educació, Cristina Gutiérrez-Lestón, farà una ponència dedicada a l'autoestima i l'assetjament. Tot seguit, serà el torn de la criminòloga i col·laboradora de la Fundació Vicky Bernadet, Victòria Fernández, qui parlarà sobre el ciberassetjament.

D'altra banda, la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat de la Policia Municipal de Terrassa coordinarà un taller amb els assistents, amb l'objectiu de visualitzar la necessitat de no quedar immòbil davant un cas d'assetjament. Finalment, l'acte culminarà amb l'exposició de les vivències d'un testimoni i una taula rodona on es posaran en comú les reflexions i dubtes que puguin haver sorgit entre els presents.

Aquesta serà la segona vegada que tindrà lloc una trobada d'aquestes característiques. El passat mes de setembre es va produir la primera jornada, en què es va presentar el servei de prevenció contra l'assetjament escolar de la Policia Municipal i el Pla d'Escoles Lliures de Violència. També es va aprofundir en la importància de les competències emocionals i col·lectives a l'hora de lluitar contra l'assetjament.

L'acte serà gratuït i tindrà aforament limitat. Per inscriure's en necessari omplir un formulari. També es pot consultar el programa al complet de la jornada al web de l'Ajuntament de Terrassa.