Rècord d'assistència al Cinema Catalunya de Terrassa per veure «Alcarràs»

El film de Carla Simón és la segona estrena més vista de tot l'Estat

Els actors del film d''Alcarràs'
Els actors del film d''Alcarràs' | ACN
02 de maig del 2022
Alcarràs ja és un fenomen i es consolida com l'estrena més vista a Catalunya en tot el cap de setmana passat. També ho ha estat a Terrassa. El Cinema Catalunya ha estat la dotzena sala de tot l'estat espanyol amb més assitència per veure el film de Carla Simón.

En concret 1.175 espectadors han vist la pel·lícula en alguna de les vuit projeccions que s'han fet durant el cap de setmana a la ciutat. Una xifra que segons el mateix cinema triplica la mitjana estatal. La mitjana d'espectadors per cada sessió va ser de 146 i les que més públic egarenc van rebren van ser les del dissabte i diumenge a la tarda amb 233 i 261 persones, respectivament. Recordar també que es fan sessions amb versió original subtitulada per a persones amb dificultats auditivies. 

El triomf d'aquesta obra d'orfebreria cinematogràfica no només és artístic: ara per ara ja ha recaptat 404.000 euros i se situa com la millor en la mitjana de beneficis per còpia. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure en 169 pantalles i des de la productora es preveu augmentar el nombre de còpies aquesta setmana.

Guardonada amb l'Os d'Or al Festival Internacional de Berlín i premiada al Festival de Màlaga, la pel·lícula catalana va donar el tret de sortida a les sales catalanes amb un passi al D'A Festival.

Alcarràs, la película
La pel·lícula retrata l’últim estiu d’una família dedicada a la recollida del préssec en aquesta població lleidatana. No hi haurà una altra collita, ja que el propietari de les terres que van conrear durant dècades, per contracte verbal, les dedicarà ara a un altre negoci més lucratiu: les plaques d’energia solar. Com en el seu primer llargmetratge, la història parteix d'una experiència personal, la mort del seu avi.


La cineasta gravita sobre les relacions familiars, a les que incorpora el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. El film s'imprimeix de reivindicacions socials, com el manteniment de l'agricultura enfront del model per explotar les energies renovables en un entorn rural en crisi.