Un regidor del PSC de Terrassa plega per multiplicar per quatre la taxa d'alcoholèmia: «Estic molt penedit»

Javier García va marcar 1,03 mg/l en un control policial. L'edil ha al·legat motius personals i serà substituït per Àfrica Serena, la següent a la llista socialista

El regidor del PSC, Javier García.
El regidor del PSC, Javier García. | Cedida
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:10h
El regidor del Partit Socialista de Terrassa (PSC), Javier García, ha presentat la seva renúncia com a regidor per motius personals. Segons ha pogut saber LaTorre els motius serien haver estat enxampat conduint ebri en un control d'alcoholèmia rutinari el passat cap de setmana a Terrassa, en concret la nit de dissabte a diumenge.  

D'acord amb les informacions a les quals ha pogut accedir aquest mitjà, García va donar 1,03 mg/l, multiplicant per quatre la taxa d'alcohol permesa (0,25 mg/l). Com que supera el 0,60 mg/l ja es tracte d'un delicte penal contra la seguretat viària. 

En delcaracions a LaTorre, el mateix García ha assegurat que està "pagant políticament per un error" que va cometre dissabte passat. Aquest ha estat el motiu pel qual ha pres la decisió de renunciar a l'acta de regidor "per ètica i coherència personal", ha assegurat. 

"Considero que haig de pagar, tan legalment -com qualsevol ciutadà-, com políticament, i entenc que la meva renúncia respon a criteris d'honestedat". Notablement afectat per telèfon García ha volgut demanar disculpes a tothom: "Estic molt penedit". 

Durant el ple municipal, al qual García ja no ha assistit, el portaveu de la formació socialista, Alfredo Vega, ha expressat que "és un d'aquells moments que resulta complicat intervenir i trobar les paraules adients". S'ha dirigit a García com "una peça fonamental i un gran amic".

Vega ha ressaltat el seu compromís amb la ciutat tant durant la seva etapa al govern com a l'oposició. "Això dona un valor a la seva renúncia feta per valors de coherència servei i honestedat i que respectem". Finalment Vega ha dit que "per la seva voluntat de servei m'agradaria pensar que no és un adeu sinó un fins aviat".

Per la seva banda, l'alcalde Jordi Ballart també ha volgut agrair el compromís de Javi García per la feina feta. "Hem discrepat molt però també hem col·laborat i hem trobat punts d'acord des de la lleialtat". En aquest sentit Ballart ha manifestat que "li desitjo molta sort a nivell personal i molts èxits a nivell professional".