L'Ajuntament de Terrassa convoca un acte multitudinari d'entrega de premis

El certamen compta amb la col·laboració de l'entitat local Amics de les Arts i Joventuts Musicals i se celebrarà al Teatre Alegria al novembre

L.T.
08 de maig del 2022
Exteriors del Teatre Alegria de Terrassa
Exteriors del Teatre Alegria de Terrassa | Cedida
L'Ajuntament de Terrassa, juntament amb la col·laboració de l'entitat local Amics de les Arts i Joventuts Musicals, ha organitzat un acte multitudinari on se celebrarà l'entrega dels guardons de quatre premis en diferents temàtiques. El certamen tindrà lloc el pròxim mes de novembre al Teatre Alegria i hostejarà l'entrega dels premis Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia catalana, Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves i Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet.

Així doncs, el primer dels premis del qual s'entregarà el guardó és el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català. Té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l'obra en edició comercial del llibre guanyador. D'altra banda, el jurat de la convocatòria està format per Natàlia Cerezo, Andreu Grau, Guillem Miralles, Agnès Peiró i Jordi Solé Camardons, i per Jordi Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La 19a edició del premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia catalana també serà atorgat durant l'acte. En aquest cas, es premiarà una obra original escrita en català i amb una extensió d'entre 250 i 500 versos, que s'haurà d'enviar a l'adreça electrònica literatura.aajm@gmail.com. Com en les edicions anteriors, el premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador, facilitada pel Consistori.

Finalment, també s'ha convocat la tercera edició del Premi Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves de fins a 30 anys. El guardó té dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. I, a més a més, les narracions curtes també gaudiran de reconeixement amb el premi Josep Soler i Palet. El certamen estarà obert a totes les persones majors d'edat que visquin a Terrassa o que estiguin vinculades a la ciutat per motius laborals o d'estudi.