​La Kibbutz Company puja a l'escenari de LaFACT Cultural

La companyia de dansa israeliana presenta «Asylum», una proposta contemporània sobre la immigració i l'exili

La companyia de dansa israeliana és una de les més importants a nivell mundial
La companyia de dansa israeliana és una de les més importants a nivell mundial | LaFACT
L.T.
27 d'abril del 2022
La companyia de dansa israeliana Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC) arriba a la Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) amb una proposta contemporània que parla sobre la immigració i l'exili. Asylum es podrà veure aquest dissabte, 30 d'abril, a les 20 h en el marc de la 39a Temporada BBVA de Dansa.


Així doncs, els egarencs podran gaudir de la KCDC, una de les formacions artístiques més importants del món, formada per un elenc de ballarins que es caracteritzen per la seva força i potència i a la vegada per la seva sensibilitat i dinamisme en els moviments. A Asylum, estrenada el 2018, la companyia endinsa al públic en un dels problemes més universals que no deixen de ser temes d'actualitat: la immigració, els refugiats i el dret d'asil.

El director de l'espectacle és Rami Be'er, el qual evoca la seva pròpia experiència en conceptes com la pàtria, l'enyorança, la llar i la recerca de la identitat. Nascut en una família de supervivents de l'Holocaust el 1957, acostuma a apel·lar als sentiments de l'ésser humà des d'un punt de vista existencial.

La companyia va ser fundada el 1973 per Yehudit Arnon, qui va convertir-la en un centre de dansa de primer nivell. D'altra banda, l'israelià també va ser l'impulsor de l'International Dance Village, seu de 100 ballarins que formen la Companyia Principal i la Segona Companyia (KCDC 2). També s'hi organitzen estades de dansa i cursos intensius per a ballarins d'arreu del món.