En Comú Podem: «Serem el partit que decideixi l'alcaldia a Terrassa»

En un acte a la Masia Freixa han presentat la candidatura conjunta per les eleccions municipals de l'any 2023

Acte de Terrassa en Comú Podem a la Masia Freixa.
Acte de Terrassa en Comú Podem a la Masia Freixa. | Anna Mira
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:52h
Terrassa En Comú Podem (TeCP). Sota aquestes sigles els els comuns i Podem es presentaran plegats a les eleccions municipals del maig del 2023 a Terrassa. Així ho han anunciat en un acte conjunt aquest divendres a la tarda a la Masia Freixa de la ciutat amb presència de cares locals conegudes i també amb la presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, o el president d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens. 

Albiach ha parlat de TeCP com un projecte "per fer possible les transformacions que Terrassa necessita perquè actualment no és una ciutat referent com mereix". "Ara mateix la ciutat no té horitzó i ha d'estar a l'avantguarda". I Asens, ha parlat que la seva és una candidatura hereva del fil roig i verd, un projecte carregat d’esperança però també de memòria. 

"Caminem en comú per un projecte progressita a la ciutat", aquest ha estat el mantra que han repetit en els seus discrusos per mostrar unitat de cara a recuperar l'espai perdut a l'Ajuntament terrassenc l'any 2019. Tal com va avançar aquest mitjà el passat mes de desembre, les converses entre les dues forces polítiques han arribat a bon port. En aquest sentit, consideren que s'han superat les desavinences del passat i que estan preparats per mirarel futur amb optimisme. 

La responsable d’Organització de CatComú, Agnès Petit, ha explicat que "hem treballat de manera conjuntes amb Podem per articular-nos com un espai de progrés a la ciutat". "Volem posar fre a les mesures estèrils i al curtterminisme". Per la seva banda, la coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López, afirma que "volem tornar a obrir la porta de l’esperança a Terrassa”. 

També la integrant del grup motor de Terrassa, Rut Martínez, ha expressat que "volem treballar a Terrassa per una expressió política renovada i de futur". Per la seva banda, Iván Martos ha manifestat que treballen en comú per ser "l'espai d'esquerres que la ciutat es mereix amb una mirada llarga". Segons Martos "hem tingut un govern que no ha teixit complicitats amb la ciutadania i molt centrats en conflictes personals". 

Per saber però quines cares ompliran la llista de Terrassa En Comú Podem caldrà esperar uns mesos i serà cap al mes de juny quan es farà pública la candidatura i l'equip que començarà a treballar amb un programa de propostes per la ciutat. No obstant això, el diputat, David Cid ha asseverat que "Terrassa en Comú Podem decidirà l’acaldia l’any que ve i marcarem la política de la ciutat". 

La desfeta de TeC, en context
Fins l'any 2029 Terrassa En Comú (TeC) era el principal partit a l'oposició, amb sis regidors. Però pocs mesos abans de les eleccions la coalició Iniciativa Verda - Unitat d’Esquerres (Ive), sorgida d'ICV i EUiA, va decidir despenjar-se i presentar-se per separat amb Podem. Una ruptura que, juntament amb "el fenomen Tot per Terrassa, va tenir penalització" i va apartar del tot el projecte d'Ada Colau a la ciutat. TeC va sumar 4.636 vots (4,85%) i Podem-Ive 3.511 (3,68%).