​Arriba el nou programa d'activitats per descobrir l'Anella Verda

El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) publica un document amb propostes de lleure que tindran lloc els caps de setmana de maig a novembre

Fotografia d'arxiu de l'ermita de Santa Magdalena, un dels itineraris del programa
Fotografia d'arxiu de l'ermita de Santa Magdalena, un dels itineraris del programa | Cedida
L.T.
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:26h
El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) publica el nou programa d'activitats per donar a conèixer l'Anella Verda i els entorns de Bonvilar. En aquesta ocasió, son nou les activitats que s'han planificat en un període ubicat entre maig i novembre, exceptuant el mes d'agost, entre les quals destaquen dues novetats com són l'itinerari guiat per visitar l'ermita de Santa Magdalena i el taller infantil per fer un punt de llibre.

Totes elles són activitats gratuïtes i estan destinades a un públic infantil i familiar. Tot i això, per participar cal fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

L'Anella Verda és tot l'espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que combinen boscos, camps i torrents i que té un gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, i social. Un dels elements més singulars és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera a la ciutat.

Així doncs, el programa d'activitats del CIAB s'inicia aquest diumenge, 1 de maig, amb la celebració d'un taller per fer un punt de llibre; seguit d'una recollida de deixalles a l'Anella Verda, el 29 de maig; un itinerari al voltant dels camps de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l'Arrugada.

El 19 de juny; una activitat de geocaching per descobrir un tresor amagat, el 4 de setembre; el 25 de setembre, amb un itinerari guiat per majors de 60 anys pel camí vell de Sant Quirze; una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya, el 16 d'octubre; una celebració de la nit de Halloween a l'Anella Verda; i un itinerari final pel torrent de la Riereta, el 20 de novembre.

La majoria d'aquestes activitats començaran al CIAB, que ofereix els seus visitants els serveis d'informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d'aparcament. D'altra banda, el programa d'activitats es pot consultar en aquest enllaç.