La Fira Modernista torna a Terrassa amb el 100% de presencialitat

Els dies 6, 7 i 8 de maig la ciutat acollirà més de 400 activitats enguany relacionades amb la universitat

Presentació de la 19a Fira Modernista de Terrassa
Presentació de la 19a Fira Modernista de Terrassa | Rafel Casanova BCF
Anna Mira / Lluís Tomàs
26 d'abril del 2022
Actualitzat el 29 d'abril a les 16:43h
Terrassa es prepara per tornar a viure una Fira Modernista com les d'abans de la pandèmia. Aquest dimarts 26 d'abril, la Casa Alegre de Sagrera ha acollit la presentació d'un programa totalment presencial que inclou més de 400 activitats. L'esdeveniment, que enguany gira entorn de la universitat, rememorarà els inicis de l'Escola Industrial i se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig i després de dos anys de pandèmia, la projecció des de l'organització és superar els 100.000 visitants del 2019.


La presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jordi Ballart, qui ha celebrat que "Terrassa tornarà a fer valdre l'extens patrimoni modernista de la ciutat". L'han acompanyat el regidor de Turisme, Pep Forn; la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez; i el director de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Xavier Roca, en un acte assolellat on l'emoció per tornar a la celebració presencial ha coincidit amb la retirada de les mascaretes.

Així doncs, la 19a edició de la Fira Modernista espera tornar a omplir els carrers de Terrassa amb una distribució de les activitats en set zones estratègiques. Entre elles, destaca la Rambla d'Ègara, on tindrà lloc la primera Milla Modernista (1609 m), que esdevindrà el principal esdeveniment esportiu de la celebració. També es faran activitats al Vapor Aymerich, Amat i Jover -seu del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)-, que gaudirà d'una programació especial o l'exposició de vehicles clàssics Motor Atlètic Terrassa Hockey. A més a més, dissabte a les 12 h la xemeneia del vapor tornarà a fumejar. 

Com a novetat d'aquesta edició, la fira arribarà fins a l'Escola Industrial amb motiu de la temàtica d'enguany, la universitat. La seu de la UPC serà amfitriona de l'acte d'inauguració, una visita guiada, i diverses activitats que recorreran un camí per als més de cent anys d'evolució tecnològica de Terrassa. ​Una altra zona destacada és la del Raval, la plaça Vella, o la plaça Didó, ja que acollirà activitats com una gran actuació castellera, espectacles musicals i representacions de principis del segle XX.

En aquest sentit, Forn ha volgut destacar l'enorme implicació de les entitats de la ciutat que han preparat actuacions i activitats innovadores per aquest esdeveniment. Forn ha recordat que la Fira Modernista "ha esdevingut el principal acte de projecció exterior que repetim cada any" i per això ha fet una crida a sortir al carrer i tornar-la a gaudir com abans. 

També s'han organitzat visites guiades a diversos edificis modernistes de la ciutat, concursos -com el de fotografia d'Instagram o el nou de fer stories a càrrec de Terrassa City of Film, entre d'altres- i activitats per a persones amb TEA o amb deficiències audiovisuals.

A més a més, com és habitual el gremi de restauració i comerç de la ciutat tindrà una forta presència durant el cap de setmana amb el concurs d'aparadors i de parades al Mercat de la Independència, mostra de productes, etc. També es tornen a fer els mercats d'artesania i d'alimentació a la Rambla o els dels oficis de principis de segle al Parc de Sant Jordi, tal com ha explicat la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez. 

Pel director de l'ESEIAAT, "ser al centre de la Fira Modernista ens aporta constatar la nostra genètica terrassenca amb molt d’orgull, reivindicar Terrassa com a ciutat de coneixement i fer una mirada enrere i mirar amb esperança el futur que sense dubtes serà tecnològic". 

Tota la informació es podrà trobar al programa de mà, del qual se n'han fet 70.000 còpies i les actualitzacions i canvis d'última hora es podran trobar a la pàgina web de la Fira. 

Fira Modernista by naciodigital on Scribd