Cs amb Òmnium o la CUP amb el PP: «mambo» polític per Sant Jordi a Terrassa

La distribució de les parades dels partits polítics no deixen indiferent ningú

Distribució de les parades dels partits polítics per Sant Jordi.
Distribució de les parades dels partits polítics per Sant Jordi. | Cedida
22 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:58h
Aquest dissabte 23 d'abril Terrassa es tornarà a omplir de parades de llibres i roses per tornar a viure un Sant Jordi com els d'abans. A banda de les llibreries i floristeries -protagonistes incondicionals de la Diada- que busquen amb optimisme recuperar les xifres d'anys prepandèmics, als carrers de la ciutat entitats, associacions i partits polítics faran bandera de la seva causa.

A un any de les eleccions municipals i amb la voluntat de començar a convèncer i a esgarrapar vots als electors, les diferents forces polítiques amb representació a l'Ajuntament -i sense-, seran al Raval de Montserrat. Ara bé, la seva posició -casual o no- no deixa indiferent ningú i pot arrencar algun que altre "mambo" de caràcter polític.

Després del sorpasso de l'actual alcalde, Jordi Ballart, amb Tot per Terrassa, el maig del 2019, que va fer fora del govern al PSC després de 40 anys i amb qui dos anys abans havia trencat el carnet, encara s'arrossega. Aquest està sent un mandat on el rifi-rafe i els retrets entre el PSC i TxT són evidents. Doncs per si no n'hi havia prou, els seus membres compartiran la Diada a tocar, separats per poc espai entre parada i parada.

Una situació semblant és la que es trobaran la CUP i el PP, dos dels partits que van desaparèixer del Consistori egarenc en els últims comicis i que tenen ganes de tornar a tenir algun representant amb veu i vot a la institució local. Això sí amb ideologies a les antípodes. Uns metres més enllà Ciutadans i Òmnium -tots dos amb logotips taronja- i també de costat, defensaran la llengua, cadascú la seva, a tothom qui passi per davant. 

I per si no hi havia prou, els membres d'Esquerra Verda, que s'autodefineixen com a republicans, d'esquerres o feministes, compartiran la Diada a tocar de l'Església Evangèlica. A més a més, just davant de TxT hi haurà Terrassa en Comú, el partit que tot i ser la segona força en el mandat anterior va quedar fora, víctima també del sorpasso de Ballart. 

Això sí, ERC i Junts estaran situats lluny un de l'altre, amb dos carrers pel mig, potser un preludi de què acabarà passant a un Govern de la Generalitat cada vegada més afeblit i amb més diferències. En definitiva, un poti-poti de partits polítics i entitats ciutadanes que faran un passadís on a banda i banda s'hi lluitaran petites batalles per començar la guerra electoral per conquistar l'alcaldia l'any 2023.