Un túnel connectarà els aparcaments del portal de Sant Roc i de la plaça Vella

El govern anuncia una reivindicació ciutadana per reclamar la zona 2 de transport i l'eliminació del peatge de Les Fonts

Portal de Sant Roc de Terrassa.
Portal de Sant Roc de Terrassa. | GSV
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:29h
Un túnel connectarà els aparcaments del Portal de Sant Roc i de la plaça Vella de Terrassa. Aquest és el projecte que el govern de la ciutat té previst si rep una de les subvencions dels fons europeus Next Generation.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ho ha anunciat durant el ple de l'estat de la ciutat tot i que no ha donat massa més detalls més enllà que contemplaria dues plantes d'aparcament de les quatre existents de l'aparcament que està tancat des de l'any 2019 per problemes estructurals. També es farien canvis en superfície per tal de revitalitzar la zona del portal de Sant Roc.

Ballart ha explicat que s'està valorant amb diferents agents socials i econòmics de la zona quina ha de ser la utilitat d'aquest espai i que "tothom coincideix que necessitem  aparcaments". Les pròximes setmanes també es farà una pluja d'idees per opinar sobre quin ha de ser el futur d'aquest espai i definir-ne la nova dinàmica.

Pel que fa a mobilitat l'alcalde també ha anunciat que es farà una mobilització ciutadana "pacífica i transversal" abans de l'estiu si no es dona resposta al "greuge i un abús sense cap mena de justificació" que pateix la ciutat.

Ballart es refereix, d'una banda, al fet que Terrassa no sigui zona 2 de transport i que per això, els terrassencs els costi el bitllet de tren més car. "Sempre hem rebut excuses que s'han barrejat de la T-mobilitat, que no arriba".

De l'altra, considera que el peatge de l'autopista C-16 a Les Fonts "no té cap sentit" i ha expressat que la protesta es farà "perquè la Generalitat ens escolti i perquè no se'ns apliqui el càstig tarifari".

​Finalment, també s'ha posat de manifest que la nova estació de Rodalies a Can Boada, "cada vegada està més a prop", ja que el Ministeri de Transports ha adjudicat la redacció del projecte. Aquesta seria la tercera estació de Renfe a la ciutat a més de la de Terrassa Est i Terrassa Nord, i completaria una connexió horitzontal que s'interconnecta amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).