El govern busca un consens de ciutat per encarar l'últim any de mandat

Han plantejat nou acords que toquen els "grans temes que preocupen a la ciutadania"

Lluïsa Melgares i Ona Martínez, durant la roda de premsa del ple de l'estat de la ciutat.
Lluïsa Melgares i Ona Martínez, durant la roda de premsa del ple de l'estat de la ciutat. | Anna Mira
20 d'abril del 2022
Actualitzat el 22 d'abril a les 11:14h
El govern de Terrassa es planteja el ple de l'estat de la ciutat com una oportunitat per arribar a un gran consens de ciutat per marcar les prioritats fins a finals de mandat. Després de tres anys al capdavant de l'Ajuntament, la portaveu de Tot per Terrassa,Lluïsa Melgares, i la d'ERC, Ona Martínez, han explicat els nou acords que porten al ple perquè s'hi sumin la resta de forces polítiques. 

Segons Melgares, "podem arribar a bons acords" perquè la seva proposta "genera expectatives reals, respectant les visions de la ciutat i dels partits a l'oposició". Ha recordat que lany passat "vam arribar a una proposta unificada i enguany també esperem l'acord". 

Per la seva banda, Martínez, ha refermat la idea que "com a ciutat i com a govern sabem cap on anem i tenim la responsabilitat per implementar el pacte de govern i sense defugir-ne". És per això que considera que el ple de divendres vol "buscar l'acord i la implicació de tots els grups per temes claus pel present i futur".

En aquest sentit, des del govern han parlat d'una Terrassa que cada vegada té més i millors oportunitats, que és més sostenible i que està millor comunicada i endreçada. Amb tot, Melgares creu que "tot sempre és millorable" però s'ha mostrat satisfeta de "l'estabilitat política amb el pacte amb ERC". 

Les nou preocupacions del govern
La proposta de resolució del govern egarenc presenta nou acords centrats en les preocupacions de la ciutadania que són la seguretat, la salut, l'ocupació i la neteja. Unes àrees on Melgares ha recordat que s'han aportat més recursos des de principis de mandat. 
  1. L'educació com a eina fonamental al llarg de tota la vida. Terrassa ha de ser una ciutat d'oportunitats. Lluita contra la segregació escolar o abandonament escolar.  
  2. Seguir treballant per la reactivació i desenvolupament econòmic i sostenible per fer de Terrassa una ciutat competitiva econòmicament i amb talent: emprenedoria, universitat, ciutadania. 
  3. Avançar cap a un model de seguretat ciutadana amb més agents, més tecnològica i de proximitat. Des de principi de mandat s'ha passat de 209 a 259 agents i s'arribarà a 270. Definir un model propi de recollida i tractament de residus adequat a cada barri de la ciutat a través de l'economia circular. S’ha incrementat en 4 milions el pressupost des del 2019. 
  4. Una ciutat de drets per a tothom amb igualtat, equitat i inclusió per fomentar el benestar col·lectiu des de la pròpia diversitat. 
  5. Municipalisme actiu per donar resposta a l'emergència habitacional i la crisi energètica. Es vol fomentar l’autoconsum compartit amb la construcció d'instal·lacions fotovoltaiques amb col·laboracions públic-privades. També s'està fent un recull de persones que viuen amb precari per obligar als grans tenidors a oferir un lloguer social. 
  6. Seguir apostant per projectes de cohesió social i de transformació dels barris.
  7. Aprofitar totes les convocatòries dels fons europeus Next Generation per tirar endavant projectes de ciutat com la mobilitat. 
  8. Millorar les infraestructures i les comunicacions, el transport públic o la zona dos de transport. 
  9. Un ajuntament més transparent, més obert i on primi l'ètica i la integritat. 

El debat de divendres doncs, ha de ser un "espai per analitzar Terrassa i construir la ciutat de manera compartida". I han explicat que per accions concretes o específiques "hi ha els plens ordinaris".