Sense aforaments ni limitacions: Així serà la diada de Sant Jordi a Terrassa

Les 260 parades de llibres i roses no hauran de pagar l'impost per sortir al carrer

Sant Jordi Terrassa 2019
Sant Jordi Terrassa 2019 | Anna Mira
A.M
20 d'abril del 2022
Actualitzat el 21 d'abril a les 18:36h
Després de dos anys de pandèmia el Sant Jordi torna a Terrassa amb més ganes que mai. Els carrers de la ciutat tornaran a omplir-se de llibres, roses i activitats culturals per fer que la diada de 23 d'abril, enguany un dissabte, sigui la de la tornada a la normalitat sense limitacions d'accés ni aforaments limitats. 

Així és com ho té previst l'Ajuntament que ha donat un total de 260 llicències per parades al carrer. Unes parades que enguany quedaran exemptes de pagar la taxa d'ocupació de la via pública per tal de fomentar el comerç de proximitat. 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, considera que "és molt important que aquest any la ciutat torni a viure un Sant Jordi com els que recordem d’abans de la pandèmia", i ha fet una crida perquè la ciutadania col·labori en la recuperació dels sectors llibreter i florista de la ciutat. 

La plaça Vella s’ha reservat per a què els professionals llibreters i floristes puguin instal·lar parades els dies 22 i 23. La resta d’espais, tant del centre històric com de tots els carrers de la ciutat, s’han obert a entitats, associacions, centres educatius, partits polítics, etc.

En concret, les parades estaran al Raval de Montserrat, al carrer Major, a la Rambla d'Ègara, a la plaça del Progrés, al carrer de la Font Vella, al passeig del Comte d’Ègara, a la rambla de Francesc Macià, al passeig del Vint-i-dos de Juliol o la carretera de Castellar. 

Enguany la ciutat també comptarà amb l’actuació de grups de cultura popular i tradicional la tarda del mateix dia 23, Diada de Sant Jordi. Així, El Drac de Terrassa farà una cercavila sense foc a partir de les 17.45 h pel Raval de Montserrat, el carrer de Gavatxons, plaça Vella, carrers Major, Unió, Iscle Soler, per la Rambla d’Ègara, i tornada al Raval pel carrer del Peix.

Els Bastoners de Terrassa, també actuaran a les  17.15 i les 19.15 h a la Torre del Palau i a les 18 h a la plaça Vella. Finalment, a les 19.30 h està previst que se celebri la tradicional diada castellera de Sant Jordi amb les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa, a la plaça Vella. A més, els Bastoners de Terrassa celebraran la seva diada al llarg del diumenge 24 d’abril.

També es faran activitats especials a les biblioteques així com una programació especial a la ràdio i la televisió municipals o l'espectacle de Mayte Martin Regálame esta noche, a l’Auditori Municipal de Terrassa.