Junts demana al govern de Ballart «accions concretes» al ple d'estat de la ciutat

Segons la portaveu, Meritxell Lluís, a Terrassa hi ha un govern "apàtic, rutinari i que ha perdut el pols de la ciutat"

La portaveu de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís.
La portaveu de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís. | Junts per Terrassa
19 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:33h
Seguretat, neteja, mobilitat, fomentar l'ús del català i l'economia productiva. Aquests són els cinc eixos amb un total de 25 accions que Junts per Terrassa portarà a aprovació en el ple extraordinari de l'estat de la ciutat, que se celebra aquest divendres 22 d'abril.

En roda de premsa, la portaveu del grup municipal, Meritxell Lluís, ha demanat al govern de Jordi Ballart que el debat serveix per "parlar de les inquietuds i problemes que preocupen més a la ciutadania". I, sobretot, "que s'aprovin mesures i accions concretes que tinguin impacte real" a la qualitat de vida de la ciutadania.

Lluís ha recordat que en primer ple d'estat de la ciutat es van aprovar propostes transversals però que ara cal passar a l'acció i a les propostes concretes. Per Lluís, a Terrassa hi ha un govern "apàtic, rutinari, incapaç de posar prioritats i que ha perdut el pols de la ciutat". "No volem un govern que només visqui de fotos i titulars, cal un canvi real amb nous lideratges", ha afegit Lluís.

Pel que fa a la seguretat proposen donar compliment a la proposta de resolució aprovada en el ple de març abans que finalitzi l'any i també que el consell de seguretat es reuneixi trimestralment. En l'àmbit de la neteja i manteniment Lluís ha posat el focus en la millora de carreres i voreres, la lluita contra l'incivisme o la recollida de residus. 

Per la mobilitat des de Junts aposten per posar en marxa un minibús elèctric a l'àrea de vianants per donar servei a totes les persones que vulguin moure's per aquest àmbit de la ciutat. També s'han reiterat sobre la moratòria d'aparcament de motos a les voreres, han demanat un bon ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o la prohibició "immediata" dels vehicles pesants pels carrers de Galileu i Arquimedes sense haver d'esperar a la partida dels fons Next Generation per posar càmeres. 

Finalment, demanen a l'Ajuntament clàusules lingüístiques en la contractació pública i fomentar l'ús del català en l'àmbit social i comercial. Per acabar, volen fomentar l'economia productiva a través d'agilitzar la tramitació llicències municipals, ja que segons han dit, s'estan endarrerint entre quatre i cinc mesos. 

Tal com marca el reglament, cada grup pot presentar una sola proposta de resolució però des de Junts ja han avançat que estarien disposats a votar els cinc punts per separat per arribar al "màxim de consens".