La residència de LaFACT es modernitza amb nous espais per a la convivència

També s'ha posat el focus en la sostenibilitat i l'eficiència energètica de l'edifici i està previst ampliar amb quatre noves places per a persones grans que estiguin al final de la vida

Noves instal·lacions de la residència de gent gran LaFACT
Noves instal·lacions de la residència de gent gran LaFACT | Anna Mira
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:20h
La residència de LaFACT estrena instal·lacions i un millor confort per les 165 persones grans que hi viuen. En una visita aquest dimecres al matí, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb membres del govern municipal i del director de LaFACT Gent Gran, Josep Datzira, han pogut veure de primera mà els canvis substancials a les instal·lacions.

Datada del 1949, aquesta residència situada a l'avinguda d'Abat Marcet de Terrassa, ​enguany celebra el seu 73è aniversari. En total s'hi han invertit sis milions d'euros en tres àmbits. D'una banda, en l'increment dels espais de convivència perquè la gent tingui més espai fora de les habitacions.

"S'ha fet un esforç important per climatitzar a escala de cada usuari i reutilitzar i reciclar l'aire". Finalment, s'ha posat el focus en l'eficiència energètica perquè calia "adaptar els consums energètics", ha explicat Datzira.

Actualment, la residència compta amb 165 places majoritàriament per a persones d'uns 85 anys de mitjana. Tant l'alcalde com el president han posat el focus en el fet que cada vegada les persones passen més temps a casa abans d'ingressar en una residència i això ha fet canviar també les seves necessitats.

De fet, LaFACT té previst la construcció de quatre noves places per a persones que es trobin en els "últims estadis de la vida", amb una alta dependència sanitària.
 

Habitació de la residència de gent gran LaFACT Foto: Anna Mira


Avui dia a Terrassa hi ha 38.000 persones amb més de 65 anys i es calcula que l'any 2030 serà un de cada cinc habitants qui seran majors de 65 anys i hi haurà un alt nombre de persones amb més de 80. És per això que Ballart ha insistit en la necessitat de "tenir recursos per aquestes persones adaptats als nous conceptes de vellesa" com la nova residència de Sant Pere Nord o les obres a Mossèn Homs.