​Les Caramelles arriben a l'Antic Poble de Sant Pere

Amb dates d'assajos previs, les actuacions es duran a terme el 18 d'abril

El 7 d'abril tindrà lloc una sessió d'assaig general
El 7 d'abril tindrà lloc una sessió d'assaig general | Josep Bracons
L.T.
05 d'abril del 2022
La primera cantada popular de Caramelles a l'Antic Poble de Sant Pere se celebrarà el Dilluns de Pasqua, 18 d'abril, amb l'organització de L'Associació de Veïns de l'Antic Poble de Sant Pere, l'Aula de Música Tradicional Terrassenca i l'Associació La Xemeneia. Sortint des de la plaça del Rector Homs a les 12 h, l'objectiu és commemorar les tradicions més populars de la zona de Terrassa, molt arrelades a viles i llogarrets catalans.

Amb l'esperit més tradicional, s'ha proposat dur a terme cantades de Caramelles i ballades de bastons al peu de diverses finestres i balcons dels carrers de l'antiga vila. Les actuacions comptaran amb el suport de diverses entitats del poble com els Bastoners de Sant Pere, el Casal de Sant Pere o alguns participants de les cantades que es realitzen a la Fira Modernista de Terrassa.

Les Caramelles són uns cants religiosos que es remunten fins al segle XVI i que són tradicionals de l'època de Pasqua. Tot i la seva procedència espiritual, van començar a popularitzar-se durant el segle XIX, a través de les colles de joves obrers que cantaven seguint l'estil dels Cors d'en Clavé.

Per garantir l'èxit de les actuacions, l'Aula de Música Popular i Tradicional Terrassenca organitzarà un assaig general el 7 d'abril al Casal de Sant Pere. Les persones que vinguin amb un instrument musical hauran d'anar a les 19.30 h, mentre que els que vinguin cantar hauran de fer-ho a les 20.15 h. Tant l'assaig com la participació en les Caramelles estan obertes a tothom, i es podran trobar les partitures i les lletres de les cançons recollides en aquest cançoner.

La celebració culminarà amb un dinar a la plaça de la Font Comú, l'accés del qual s'obtindrà a través d'un tiquet de 10 euros que es pot adquirir al bar del Centre Cultural El Social. Després del dinar, amb la col·laboració del grup de Terrassa Glosa, hi haurà una glosada de sobretaula per amenitzar el final de la festa.