​Aquests són els guanyadors de la Gala de l’Esport de Terrassa

El futbolista olímpic, Dani Olmo, ha estat reconegut com a millor esportista amb el premi Lluís Francino i Riera

Premiats a la Gala de l'Esport de Terrassa 2021.
Premiats a la Gala de l'Esport de Terrassa 2021. | Rafel Casanova BCF
A.M
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:04h
El Teatre Prinicipal de Terrassa ha acollit aquest divendres 1 d'abril la Gala de l'Esport 2021 on diversos esportistes de la ciutat han estat reconeguts per les seves fites i trajectòries. Un esdeveniment on l'esport, en majúscules, ha brillat un any més a la ciutat. El futbolista olímpic, Dani Olmo, ha estat reconegut com a millor esportista de l'any. A continuació el llistat de reconeixements a l'esport terrassenc. 

  • Millor esportista: Dani Olmo, medalla de plata olímpica amb la selecció espanyola de futbol als Jocs Olímpics de Tòquio. Va tenir un paper destacat com a un dels futbolistes més rellevants del torneig olímpic. Amb la selecció espanyola absoluta també va tenir una participació molt rellevant a l’Eurocopa, torneig en el qual Espanya va disputar les semifinals. Finalment, també es va proclamar subcampió de la Nations Cup amb Espanya. Amb el seu equip, el Leipzig alemany, s’ha consolidat com a futbolista destacat a la Bundesliga i està a l’agenda d’alguns dels millors clubs europeus.
  • Millor entrenador: Jordi Valls, seleccionador espanyol júnior femení de waterpolo. amb qui va assolir el títol mundial de la categoria. En la seva funció com a segon del seleccionador absolut femení, es va proclamar subcampió olímpic als Jocs de Tòquio.
  • Millor equip: Atlètic Terrassa Hockey Club - Hoquei Masculí. Es va proclamar campió de la Copa del Rei d’Hoquei que es va disputar a Barcelona. A més, va ser finalista a la Lliga espanyola i va ser finalista de l’EHL, la màxima competició continental de clubs. 
  • Millor esdeveniment: Final Lliga Iberdrola de Gimnàstica Organitzada pel Club Gimnàstic Terrassa i la Federació Espanyola de Gimnàstica. El Pavelló del Pla del Bonaire va acollir la competició més important de gimnàstica feta a Terrassa amb els millors equips estatals. 
  • Millor esportista màster: Damaris Sosa, campiona d’Europa d'halterofília Màster W40.
  • Millor esportista promesa: Paula Camus, campiona del món júnior de waterpolo amb la selecció espanyola. Va ser una de les millors jugadores de la selecció i del campionat.
  • Premi a l’esport escolar: Escola Pau Vila, per la seva àmplia oferta d’activitat esportiva en horari extraescolar, mantenint els grups bombolla tot i les dificultats derivades de la pandèmia.

A més d’aquests premis, i com a novetat en l’edició d’enguany, l’organització també ha lliurat sis mencions especials:
- Premi d’Honor a la Gesta Esportiva per a Vicky Losada (futbol).
- Menció Especial a la Trajectòria per al Club de Tennis Terrassa (centenari).
- Menció Especial a la Dedicació per a Artur Travesa, expresident de la UD Les Fonts i president d’Honor de l’entitat.

- Menció Especial a la Solidaritat per a Squash Terrassa per l'activitat de la XII Edició del Spinning Day i la seva recaptació solidària per a l'Associació sanFilippo Barcelona.
- Menció Especial a Accions contra Conductes LGTBIfòbiques per a Víctor Gutiérrez.
- Menció Especial a la Integració per a l’Escola de Tennis Adaptat de l'Atlètic Terrassa.
- Menció Especial a la Superació per a Albert Pérez. El premi va acompanyat d'una aportació econòmica de 1.500 euros per part de CIRSA que el guardonat ha donat a la Fundació Mi Compañero de Viaje que lluita contra el càncer infantil i juvenil.

​Terrassa, Capital Catalana de l’Esport
Des d'ara i fins al mes d’abril de 2023, Terrassa ha estat designada com a Capital Catalana de l’Esport, un reconeixement atorgat per la Fundació Catalana per a l’Esport, mitjançant un acord amb ACES Europa (Associació de Capitals i Ciutats europees de l’Esport). El distintiu vol destacar el compromís de la ciutat amb l’esport i amb el foment i la difusió dels valors esportius i farà de Terrassa la ciutat catalana de referència a nivell esportiu. 

Terrassa rep aquest nou distintiu després d’haver estat reconeguda com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 i ser la seu del Mundial d’Hoquei Femení aquest estiu. Per l’alcalde, Jordi Ballart, això "referma l’aposta que es fa a la ciutat per l’esport com a eina de cohesió i dinamització a tots els nivells i sempre entès com a un instrument transversal d’integració, d’igualtat o de foment de la salut i dels valors positius de la pràctica esportiva".

Terrassa és la tercera ciutat que rep aquesta distinció desprès de les designacions de Calella i Lloret de Mar, els anys 2019 i 2020. S’ha tingut en compte que la ciutat destaca per la seva feina en la difusió i la pràctica esportiva per a tothom utilitzant l’esport com a instrument de salut, integració, educació, igualtat i respecte.

També s’han valorat altres factors com ara la inversió en instal·lacions esportives, disposar de programes esportius per a infants i joves, iniciatives esportives per a gent gran i persones amb discapacitat, així com per a col·lectius  amb risc d'exclusió o disposar d'esdeveniments de projecció internacional, entre d’altres.