Cultura

El cicle «El cinema i la mort» torna amb la seva 18 edició després de dos anys d'aturada

Les entrades es vendran a un preu de dos euros i la recaptació anirà destinada íntegrament al Centre de Distribució Social d'Aliments El Rebost

per L.T., Terrassa, Catalunya | 4 d'abril de 2022 a les 12:20 |
El preu de les entrades és de dos euros i es podran recollir al Cinema Catalunya | Cristóbal Castro
El cicle El cinema i la mort torna després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia. Enguany el Cinema Catalunya acollirà la 18a edició amb tres de les quatre projeccions que s'havien previst el 2020 en dobles sessions que tindran els dies 5, 12 i 19 d'abril. La Funerària Terrassa ofereix aquest cicle des del 2003 amb l'objectiu d'ajudar a normalitzar l'acceptació i el tractament de la mort i apropar a un tema que, culturalment, és sovint encara tabú en la societat.

Així doncs, demà dimarts, 5 d'abril, El viaje de sus vidas serà la pel·lícula que inaugurarà el cicle. El film narra la història de l'Ella i el John, una parella que comença un llarg viatge en autocaravana que contraria els seus familiars i doctors. L'objectiu de l'aventura és anar de Boston, on el John podrà satisfer la il·lusió de la seva vida: visitar la casa natal de Hemingway.


Set dies més tard, el 12 d'abril, està prevista la projecció del llargmetratge Yo, él y Raquel, el qual explica la vida d'en Greg, un estudiant de secundària que s'esforça a passar desapercebut en el seu institut, juntament amb el seu amic Earl, amb el qual filma pel·lícules alternatives en secret. La situació d'anonimat que han creat canvia quan la seva mare l'obliga a fer-se amic de la Ra​quel, una noia amb leucèmia.

Per últim, la pel·lícula que culminarà la 18a edició del cicle serà Book Club, el 19 d'abril. La producció de Bill Holderman mostra com la Diane, que es va quedar vídua uns mesos enrere, es reuneix amb les seves tres millors amigues en un club de lectura mensual. La perspectiva des d'on les quatre dones enfoquen la vida es veurà trastocada després de llegir el llibre 50 ombres d'en Grey.


El preu de les entrades és de dos euros i es podran recollir al Cinema Catalunya mitja hora abans de cada projecció. El total de la recaptació anirà destinat de manera íntegra al Centre de Distribució Social d'Aliments El Rebost. 

 

Participació