Terrassa busca solucions a 13 reptes de ciutat

Es fa a través d'una plataforma digital i està dirigida a estudiants universitaris, grups de recerca, empreses, institucions o ciutadania en general

Els reptes estan relacionats amb temàtiques dels ODS.
Els reptes estan relacionats amb temàtiques dels ODS. | Anna Mira
A.M
29 de març del 2022
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa una plataforma digital per buscar solucions a 13 reptes de ciutat relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En concret en els àmbits de la salut i el benestar, l'educació de qualitat, les ciutats sostenibles, la reducció de les desigualtats i la igualtat de gènere.

La totalitat dels problemes que plantegen des del servei d'universitats i innovació de l'Ajuntament es poden trobar a la web reptes.terrassauniversitaria.cat i està dirigit a estudiants universitaris, grups de recerca, empreses, institucions o ciutadania en general. 

Entre d'altres hi ha reptes com sistemes de detecció d'incendis, desenvolupar projectes que integrin les dades dels col·lectius més vulnerables per dissenyar dispositius específics, solucions a la presència d'excrements d'animals a la via pública o bé sistemes d'alerta i auxili àgils i ràpids per combatre possibles agressions i obtenir ajuda de manera efectiva. 

Les solucions a aquests reptes també es poden realitzar com a treball de màster o de doctorat, la qual cosa també es puntuarà si el projecte en qüestió es presenta com a treball a la convocatòria de beques de recerca per a estudiants universitaris del Campus de Terrassa. 

El regidor d’Universitats, Pep Forn, explica que "el catàleg de reptes vincula el treball que es fa a la universitat amb les necessitats reals de la ciutat i de la ciutadania. Volem aprofitar l’enorme talent existent a l’àmbit universitari i de recerca i posar-lo al servei de la societat".