​El Festival Jazz Terrassa clausura la 41a edició amb èxit de públic

Tot i la pluja d'alguns dies, s'ha aconseguit un 80% d'ocupació

A.M
28 de març del 2022
Festival de Jazz de Terrassa al Parc de Sant Jordi.
Festival de Jazz de Terrassa al Parc de Sant Jordi. | Gemma Miralda
El Parc de Sant Jordi ha estat el punt de cloenda de la 41a edició del Festival Jazz Terrassa, amb dos concerts gratuïts aquest diumenge. El quintet de la gran dama vilanovina del piano, Elisabet Raspall, i la swing machine de Professor Cunningham and his Old School han estat els encarregats de tancar un festival, que malgrat s'ha vist obligat a canviar alguns escenaris per la pluja, ha obtingut el 80% d'ocupació.

Una edició que la seva coordinadora, Susanna Cardona, qualifica d’exitosa tot i estar molt condicionada per la pluja, que ha obligat a traslladar els concerts a l’aire lliure, un dels grans reclams d’aquesta edició. “Ha estat una edició molt participativa, amb prop de 8.000 espectadors, tot i que ha tingut una dimensió popular inferior a la prevista perquè els concerts a l’aire lliure, especialment els de la plaça Vella i la Plaça Catalunya, s’han hagut de traslladar a espais tancats”, apunta. 

Amb tot, la coordinadora del certamen destaca que han pogut tancar aquesta edició sense cap cancel·lació, el que per a un festival de 19 dies i una cinquantena de concerts i activitats programades és “tot un èxit”. Després de dos anys complicats per la pandèmia, Carmona reconeix que el públic tenia ganes de música en viu i que la comunió i participació en tots els concerts ha estat “fantàstica”. 

L'escena catalana ha brillat amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), Carme Canela & Jurandir Santana, Migra de Marta Garrett & Irene Reig Quintet o l'interès que va despertar el concert d'Ignasi Terraza, el 19è Premi Jazzterrasman, amb un ple absolut.

A nivell internacional, l'estrena a Catalunya de la formació d'Ivan "Melón" Lewis & The Cuban Swing Express i les descobertes d'Emmet Cohen Trio, Immanuel Wilkins o Christian McBride & Inside Straight, tres figures de primer ordre que debutaven al Festival amb les entrades exhaurides, han situat un nivell creatiu molt notable.