«No és un adeu, és un arreveure»; Xavi Fernández s'acomiada del ple entre aplaudiments

El substituirà Patricia Reche com a membre de la llista electoral de Tot per Terrassa

Última intervenció de Xavier Fernández en el ple municipal.
Última intervenció de Xavier Fernández en el ple municipal. | Cedida
25 de març del 2022
Actualitzat a les 18:45h
El fins avui regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier Fernández Rivero, s'ha acomiadat del ple municipal de Terrassa i de la seva tasca al capdavant de l'àrea de seguretat de la ciutat entre aplaudiments i bones paraules dels seus companys. "No és un adeu, és un arreveure, gràcies a tots. Us estimo", ha expressat visiblement emocionat Fernández que ha pres aquesta decisió per motius personals.


En el seu discurs, ha dit que "avui no és fàcil per mi" però ha donat "les gràcies de tot cor per acompanyar-me en aquests tres anys". "Renuncio a l'acte de regidor però no renuncio en el meu compromís de ciutat", ha afegit. Per ell ser regidor ha estat una de les majors experiències que ha viscut. "He pogut comprovar que Terrassa som una gran ciutat". Entre el balanç polític ha destacat l'increment d'efectius policials a la ciutat, la promoció de la policia de barri o la cooperació amb altres forces policials. 

L'alcalde, Jordi Ballart, ha expressat que "se'm fa difícil fer aquesta intervenció. A part de ser company de govern és un amic personal hem viscut moments complicats i també d'alegria". Ha volgut destacar que prioritzar la família i la salut emocional "diu molt d'ell, és un gest que el dignifica". Les bones paraules, també en l'àmbit polític, Ballart ha destacat que "ha sigut una persona de consens que ha transmès valors tan importants com: honestedat, coherència, transparència". "Sé que el maig del 2023 et tornarem a veure en aquest ple municipal", ha finalitzat Ballart.

Per la seva banda, Alfredo Vega, del PSC, ha dit que "pel que fa al balanç polític tindrem opinions diverses" Però que és rellevant parlar de tot i ha expressat que "ens deixes una gran lliçó: sempre has tingut cordialitat, amabilitat i fins tot amistat". Des del PSC li han desitjat que pugui solucionar aquests problemes personals.

També Ona Martínez, d'ERC, ha agraït personal i políticament el temps compartit en el govern. "Has estat un bon company de viatge, en la construcció d'aquesta ciutat". "Estàs prioritzant allò que és realment important", ha dit Martínez que en nom dels cinc regidors li han desitjat sort i encerts en aquesta etapa. I s'ha compromès en continuar treballant per millorar la ciutat i la seguretat de Terrassa.

Des de Cs, Javier González, també li ha agraït el temps compartit i ha lamentat que sigui un tema personal que el faci deixar l'acta de regidor. "Ens hauria agradat més "fer-te fora electoralment", ha dit. González ha expressat que no comparteixen el balanç polític que ha fet, però "esperem que les nostres crítiques hagin servit per millorar".

Finalment, des de Junts, Meritxell Lluís, ha volgut dirigir-se a Fernández, de 'tu'. "Lamentem les raons per les quals deixes l'acta de regidor i que ben aviat trobi la solució de tot plegat". Lluís també ha expressat que no sempre han compartit la mateixa manera de veure les coses "però volem posar en valor la teva decisió de prendre partit i voler dedicar part de la teva vida a servir la teva ciutadania".

En el seu lloc entrarà la membre de la llista electoral de Tot per Terrassa, Patricia Reche Martínez, educadora social, coordinadora de la Fundació Educativa Terrassa a l'esplai Ca n'Anglada i ha estat molts anys vinculada al Consell de Joves de Terrassa.

Una decisió que des del PSC consideren que "no és encertada" pel poc temps que queda fins al final de mandat. Des del seu punt de vista, hauria de ser l'alcalde qui agafés el lideratge "de la màxima preocupació de la ciutat, la seguretat". Amb l'absència de l'alcalde en aquest punt del ple, el regidor Noel Duque, ha defensat Reche i ha dit que "és una persona molt vàlida al qual demanen respecte".