La companyia de San Francisco, Alonzo King Lines Ballet, aterra a LaFACT

Es podrà veure aquest diumenge a les 18 h a Terrassa en el marc del festival Dansa Metropolitana

Alonzo King Lines Ballet.
Alonzo King Lines Ballet. | RJ Muna
A.M
24 de març del 2022
Aquest cap de setmana el festival Dansa Metropolitana fa parada a Terrassa i ho fa de la mà de la companyia de San Francisco Alonzo King Lines Ballet. Dirigida per un dels coreògrafs més visionaris del món del ballet, Alonzo King, aquest diumenge 27 de març a les 18 h La FACT acollirà The Personal Element i Azoth. 

King, fundador i director artístic del Lines Ballet (AKLB), és un admirador de Balanchine i un creador de ponts entre la tradició i la modernitat. A través de la col·laboració amb artistes de diferents disciplines i cultures presenta obres innovadores que beuen de la diversitat cultural que l’envolta.
  • The Personal Element (2019): Vuit ballarins ressegueixen les notes de la partitura de piano composada per Jason Moran. Moviments i coreografies que creixen en un joc poètic que converteix la música i la dansa en un sol ens que connecta amb l’espectador des del primer instant. 
  • Azoth (2019): Charles Lloyd, Jason Moran i Alonzo King creen un diàleg inoblidable entre moviment i música. Tots dos músics comparteixen un enfocament multidisciplinari, una alquímia que juntament amb la instal·lació lumínica de Jim Campbell i la coreografia de King esdevé una peça harmoniosa que infon una sensació de llibertat i sorpresa.
El seu repertori de coreografies s’han pogut veure a les grans cases de la dansa d’arreu del món: Royal Swedish Ballet, Frankfurt Ballet, el Ballet Béjart, Les Ballets de Montecarlo, Joffrey Ballet, Alvin Ailey American Dance Theatre, Hong Kong Ballet, NCDT, Hubbard Street Dance Chicago i molts altres. Conegut també com a professor, King ha estat mestre de ballet convidat per al National Ballet of Canada, Les Ballets de Monte-Carlo, San Francisco Ballet i altres companyies.