1 de 10
guerra a ucraïna

Terrassa habilita un punt d’informació per als refugiats d’Ucraïna

Serà els dilluns, dimecres i dijous en el punt del voluntariat situat l’atri de l’Ajuntament

La façana de l'Ajuntament de Terrassa il·luminada amb els colors característics de la bandera d'Ucraïna | Aj. Terrassa
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa un punt d'atenció per a les persones refugiades que provenen d'Ucraïna. En concret, serà en l’espai del punt del voluntariat situat a l’atri de l’Ajuntament. 

En aquest espai s’oferirà ajut en els tràmits inicials vinculats a la regularització de la situació administrativa; orientació i informació jurídica; i orientació en la gestió de tràmits com el padró, escolarització de menors, accés al sistema de salut pública o ajuts socials.


L’horari d’atenció és dilluns i dimecres de 9 a 14h i dijous de 15 a 18h en el punt del voluntariat, situat a l'atri de l'Ajuntament (Raval de Montserrat, 14). El servei funcionarà preferentment amb cita prèvia, per tal d’atendre totes les persones de forma adequada i sense esperes. La petició de cita s’haurà de fer a través del correu electrònic acollida.ucraina@terrassa.cat.

A més, s’acompanyarà aquestes persones perquè puguin accedir a recursos especialitzats per a la promoció de la seva autonomia, ja sigui amb formació en llengua catalana o recerca de feina, entre d’altres.


L’entitat de suport a les persones refugiades a Catalunya és Creu Roja. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Terrassa està en constant coordinació amb Creu Roja Terrassa, pel seguiment de l’actuació d’emergència i l’atenció a les persones desplaçades d’Ucraïna a la ciutat. 

El Consistori ha creat també una web específica amb informació actualitzada sobre el conflicte i les opcions que hi ha per col·laborar des de Terrassa. En aquesta pàgina també hi ha un formulari per resoldre dubtes, rebre informació o perquè les persones refugiades puguin demanar allotjament, escolarització o altres serveis.  

Participació