1 de 10
salut

El CAP Can Roca entrarà en funcionament «els pròxims mesos»

Terrassa ha acordat construir un nou CAP Nord i un CUAP els pròxims anys a la ciutat

CAP Can Roca de Terrassa. | Anna Mira
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 14:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Roca de Terrassa entrarà en funcionament "els pròxims mesos". Sense voler-se arriscar a posar una data fixa, la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, ha assegurat que els terrassencs d'aquest barri de la ciutat es visitaran al nou centre mèdic abans que acabi l'any.

L'obra física està finalitzada i actualment s'està treballant amb l'equipament interior i amb la contractació del personal perquè "tan aviat com sigui possible puguem reobrir", ha afegit Budó. Després de diversos retards les obres van començar finalment l'estiu del 2020 i a inversió total per la construcció i equipació ha estat 4,5 milions d'euros i el nou equipament comptarà amb 32 consultes: 10 de família: 3 de pediatria; 13 d'infermeria; 2 d'odontologia; 1 de treball social; 3 consultes polivalents a més d'una aula d'educació sanitària i una altra d'atenció continuada.


Ho ha dit en una visita d'obres aquest dimecres al migdia al nou centre d'atenció primària que aviat sumarà la ciutat i que donarà servei a una àrea bàsica de 24.000 usuaris provinents dels CAP Rambla i el CAP Nord. "Ajudarà a descongestionar-los", ha afirmat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. D'aquesta manera es preveu reduir en un 28% el volum de pacients del CAP Rambla (17.000 persones) i un 14% del CAP Nord (6.000).

El nou personal provindrà d'una banda, dels CAP que quedin més alliberats i altres de nova contractació. En aquest CAP, igual com ja s'ha fet en altres de la ciutat també s'incorporen els nous perfils de professionals amb els quals treballa CatSalut per garantir l'atenció emocional amb psicòlegs comunitaris i també de nutricionistes, fisioterapeutes. També s'informarà els veïns afectats pel canvi de CAP i, a més a més està previst fer una jornada de portes obertes perquè la gent del barri pugui venir a conèixer les instal·lacions del seu espai de referència en matèria de salut.


Terrassa tindrà un nou CAP Nord


Entre els acords que l'Ajuntament ha pres amb la Generalitat en matèria sanitària, hi ha el compromís de construir un nou CAP Nord, ja que l'actual "ha quedat obsolet i saturat", ha afirmat Ballart. En aquest sentit, s'està estudiant quina serà la nova ubicació pel nou centre mèdic i està previst que l'actual segueixi funcionant amb altres serveis sanitaris.


Un altre dels compromisos ha estat el de definir l'espai pel què serà el primer Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Terrassa, que es farà segurament a prop del futur CAP Nord. Actualment, s'està buscant la ubicació. En aquest sentit, Ballart ha explicat que "estem treballant per millorar l'atenció primària a la ciutat".

El nou CAP serà gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i des del Departament s'està ultimant "els fluxos de les urgències i de l'atenció especialitzada i valorarem la proximitat de les atencions per a la ciutadania", ha explicat a gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran. L'obertura del nou CUAP ha de servir també per ser el lloc de referència de les urgències de mitjana i baixa complexitat.

 

Participació