Cs demana ara que sigui Ballart qui pagui la multa per no treure la pancarta de suport als presos

El partit taronja ha presentat una proposta de resolució al ple municipal d'aquest divendres

Isabel Martínez, regidora de Cs Terrassa.
Isabel Martínez, regidora de Cs Terrassa. | Cedida
23 de març del 2022
Actualitzat a les 11:54h
Tot i que una sentència del TSJC va condemnar a l'Ajuntament de Terrassa a pagar fins a un màxim de 1.000 euros per no haver retirat la pancarta de suport als presos polítics ja és ferma, ara el grup municipal de Cs va un pas més enllà i busca un acord de Ple perquè sigui l'alcalde, Jordi Ballart, qui faci front a aquesta despesa. 

La regidora taronja, Isabel Martínez, considera que no ha de ser la ciutadania de Terrassa qui pagui el que consideren "vulnerar la neutralitat institucional de l'Ajuntament". Per Martínez el procés judicial va per una banda i la seva petició per una altra. "Creiem que ha de ser el màxim responsable de l'ajuntament qui pagui les costes", apunten. 

La proposta de resolució busca concens en el ple d'aquest divendres 25 de març perquè es tracta "d'un perjudici per el patrimoni públic". A més, proposen que si Ballart no se'n vol fer càrrec, que delegui el pagament al grup municipal d'ERC -qui va penjar el cartell-. 

El cas va començar el novembre del 2019 quan Cs es va querellar contra l'Ajuntament per no voler retirar la pancarta de suport als presos polítics. Una querella que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar i va donar la raó al grup taronja. 

La proposta de resolució arriba pocs dies després de fer-se pública una altra resolució judicial de Cs però en aquest cas a Sant Cugat. Allà es demana que sigui directament l'alcadessa, Mireia Ingla (ERC), que pagui una multa de 500 euros per setmana fins que no es retiri la simbologia independentista de la façana del Consistori santcugatenc. Una "amenaça" segons l'alcaldessa que no ha de complir perquè ja va retirar la pancarta de suport als presos polítics, el passat mes de juliol. 

Per la regidora de Terrassa, Isabel Martínez, "són casos diferents però el rerefons és el mateix ja que acaben derivant en una decisió personal del màxim responsable dels ajuntaments". 

A banda d'aquesta propsota, Cs també en presenta una per la creació d'un rebost solidari de roba a Terrassa, l'adquisició d'habilitats d'autoprotecció davant agressions, la reformulació de ‘Terrassa Cooperativa’ i la sol·licitud de concreció sobre la gratuïtat de l'escolarització de 0 a 3 anys.