Terrassa fa una crida a denunciar la discriminació racial

En motiu del Dia Internacional contra la discriminació racial, l'Ajuntament inicia una campanya de sensibilització a través del SAiD

La regidora de Ciutadania, Ona Martínez, presentant la campanya contra el racisme
La regidora de Ciutadania, Ona Martínez, presentant la campanya contra el racisme | Aj Terrassa
L.T.
17 de març del 2022
Actualitzat a les 11:09h
En el marc de la commemoració del Dia Internacional contra la discriminació racial del pròxim 21 de març, l'Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització. L'objectiu de la iniciativa és fer difusió del servei municipal que dona atenció a persones que són discriminades, el Servei d'Atenció i Denúncia (SAiD), a més a més de conscienciar la ciutadania sobre què és el racisme i les implicacions que té en la societat.

Així doncs, sota el lema Si vius o veus aquesta discriminació racista, comunica-ho al SAiD, el Consistori pretén exposar situacions o motivacions racistes perquè sigui més fàcil identificar i poder registrar els casos. Això és així donat que un dels principals reptes per abordar el racisme és comptar amb dades que evidenciïn les pràctiques discriminatòries, ja que sovint aquests successos no es denuncien i queden invisibilitzats.

La regidora de Ciutadania, Ona Martínez, considera que aquest tipus de campanyes són molt necessàries. Cosnidera que el fet que a Terrassa visqui un alt percentatge de persones immigrants "suposa un enriquiment per a la societat en conjunt, però també un seguit de reptes als quals hem de donar resposta, com és el cas de l'augment dels discursos i lespràctiquesracistes a les ciutats".

La campanya vol visibilitzar situacions de discriminació racial a través del SaiD, ja que el fet de no recollir aquests casos fa que no es pugui donar atenció directa a les víctimes. Tanmateix, també dificulta conèixer la realitat per poder dissenyar polítiques públiques de prevenció del racisme i foment de la igualtat.

Activitats programades:
  • El 21 de març, Canvi de pell. Activitat de sensibilització amb realitat virtual.
  • El 22 de març, Humor negra. Monòleg a càrrec de Asaari Bibang.
  • Del 21 al 26 de març, Biblioteques contra la discriminació racial. Mostra de llibres antiracistes.
  • El 28 de març, Formació per a entitats. Eines per lluitar contra el racisme, delictes d'odi i discriminacions racistes.

Cartell de les activitats programades Foto: Aj Terrassa