​La sortida de Terrassa a la C-58 quedarà totalment normalitzada aquest divendres

L'accés pel sud de la ciutat va quedar afectat per l'esllavissada al mur d'FGC el passat mes de desembre

Entrada a Terrassa per la Rambleta del Pare Alegre.
Entrada a Terrassa per la Rambleta del Pare Alegre. | ACN
A.M
01 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:40h
Els treballs per reparar la zona d'entrada a Terrassa on va haver-hi una forta esllavissada el passat 3 de desembre als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estan a punt d'acabar. De fet, aquest divendres a la tarda els carrils de sortida a la C-58 també quedaran totalment oberts després de ser asfaltats. 

El 16 de març es van reobrir els dos carrils d'entrada, un cop construït un nou mur de formigó i reforçats els murs adjacents. La sortida, però, quedava limitada a un carril, donat que encara calia treballar en la recuperació de l'espai afectat per les obres. L'asfaltat s'enllestirà al llarg d'aquets divendres i els dos carrils tornaran a estar plenament operatius.

La reobertura ha estat possible un cop FGC ha construït un nou mur de formigó i ha reforçat els murs adjacents. Un cop finalitzada aquesta obra, s'ha procedit a asfaltar i repintar l'espai ocupat. Ara però queda pendent reobrir els dos carrils de sortida, una previsió que segons FGC podria arribar les pròximes setmanes. 

Els treballs que s'han fet són la construcció d'un nou mur de 18 metres de llarg i 8,5 metres d’alt, per la qual s'han utilitzat 700 metres cúbics de formigó. També s'han revisat i reforçat els murs adjacents, el que suposa un total de 82 metres de longitud amb alçades variables de 3 a 8,5 metres.

Després de l'esllavissada, FGC va treballar per reestablir el pas de trens el més aviat possible. Unes tasques que es van poder enllestir durant el cap de setmana i el dilluns 6 de desembre ja estava garantida la connectivitat ferroviària. 

Durant unes setmanes la sortida de l'autopista C-58 i c-16 per la Rambleta del Pare Alegre es va mantenir tancada i els vehicles que volien accedir a la ciutat des de la C-58 ho havien de fer a través de la nova sortida 17 cap a l'avinguda del Vallès o el Parc Vallès o també per la sortida 23, direcció la N-150. 

Després de gairebé quatre mesos s'obres, l'entrada i la sortida queden ja normalitzats, tot i que aquest divendres s'han registrat llargues cues de sortida en hora punta per la presència de maquinària pesant a la zona.