​El Ple de Terrassa actualitzarà el Pla per lluitar contra el canvi climàtic

Amb una vigència de vuit anys, contempla actuacions per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i adaptar la ciutat als efectes d'aquest canvi

L'objectiu és que Terrassa sigui un municipi amb neutralitat climàtica el 2050
L'objectiu és que Terrassa sigui un municipi amb neutralitat climàtica el 2050 | Cedida
L.T.
17 de març del 2022
Actualitzat a la 13:47h
L'aprovació inicial del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) serà elevada al pròxim ple municipal del 25 de març. La decisió de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat ve donada per la voluntat de reduir les emissions en un 55% l'any 2030, com a pas intermedi per assolir la neutralitat en carboni l'any 2050, d'acord amb els objectius que estableix l'Acord Verd de la Unió Europea.

Aquest pla dona continuïtat al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), aprovat el 2009. Entre les novetats es troben l'establiment d'actuacions per afrontar el context actual d'emergència climàtica. Amb accions de mitigació, per aconseguir la reducció d'emissions, i d'adaptació, per reduir els impactes del canvi climàtic.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, exposa que a Terrassa "entre el 2005 i el 2018 les emissions de tones de CO₂ per habitant es van reduir un 23%, més que la mitjana dels municipis de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona". Tanmateix, afegeix que "ara treballem perquè el 2050 Terrassa sigui un municipi amb neutralitat climàtica, que s'abasteixi d'energies renovables, estigui descarbonitzat i sigui resilient".

El PAESC tindrà una vigència de vuit anys, fins al 2030, i inclou una estimació de les emissions i una avaluació de les vulnerabilitats. A més a més, gaudeix d'una proposta de 33 accions a seguir, distribuïdes en set eixos que es reparteixen en els dos blocs mencionats anteriorment, com són els de mitigació i els d'adaptació al canvi climàtic.