​Terrassa tindrà set espais públics amb connexió wifi d'alta velocitat gratuïta

El projecte Wifi4EU es posa en marxa amb la previsió d'ampliar-lo a cinc espais més a tots els districtes de la ciutat en els pròxims mesos

La regidora de Tecnologia, Ona Martínez, mostrant el mapa del servei Espai WIFI4EU
La regidora de Tecnologia, Ona Martínez, mostrant el mapa del servei Espai WIFI4EU | Aj Terrassa
L.T.
16 de març del 2022
Actualitzat a les 12:07h
L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa aquesta setmana el projecte Espai WiFi4EU a set places de la ciutat, on s'habilitaran punts de connexió d'alta velocitat de forma gratuïta a tota la ciutadania. La iniciativa subvencionada per la Unió Europea té l'objectiu de promoure el lliure accés a la connectivitat wifi d'alta qualitat en espais públics.

Així doncs, en aquesta primera fase del projecte s'han distribuït les antenes wifi al Raval de Montserrat, a l'Exterior del centre cívic Montserrat Roig i a les places de Can Palet, Assemblea de Catalunya, Cultura, Primer de Maig i les Teixidores. Tanmateix, està previst que la xarxa s'estengui a altres indrets de Terrassa com el Casal Cívic de Can Parellada, la Plaça de la Mauridana o el carrer Alcalde Parellada, entre d'altres.

La regidora de Tecnologia, Ona Martínez, considera que "tenir espais de connexió ràpida, segura i gratuïta a tota la ciutat trenca barreres tecnològiques i socials". Els punts d'accés a la xarxa local estan identificats amb unes plaques de color blanc amb les sigles WIFI4EU i l'horari del servei és de 7 a 23 h, cada dia de l'any.

L'Ajuntament de Terrassa aporta 32.000 euros al projecte, a banda de ser una de les ciutats beneficiàries de la subvenció de 15.000 euros del pla de la Comunitat Europea. La subvenció s'ha atorgat a 8.800 ciutatsi pobles de tota Europa, a més de 30 països, que ja han desplegat aquesta xarxa o estan en procés de fer-ho. A la iniciativa s'han presentat, fins al moment, 28.880 candidats.