empresa

GUIA | Les 20 mesures per fer que la teva pime sigui més igualitària

El document està elaborat per la Patronal Cecot i busca orientar les mitjanes i petites empreses de Catalunya

per A.M, Terrassa, Catalunya | 15 de març de 2022 a les 11:51 |
Les propostes són una guia per fer que les empreses siguin més igualitàries. | Pixabay
La Patronal Cecot ha elaborat una guia de mesures d'igualtat adreçades a les petites i mitjanes empreses (pimes) de Catalunya amb la voluntat d'orientar i donar suport aquest sector empresarial perquè esdevingui més igualitari. En total són 20 mesures d'una guia que compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya amb qui la Cecot col·labora habitualment. 

D’una banda, amb la guia es volen donar a conèixer elements d’igualtat que poden incorporar-se a l’empresa de manera senzilla. I d’una altra, fer que l’empresa identifiqui accions que ja duu a terme en aquest àmbit i que pugui complimentar-les com a pràctiques sistematitzades.


“Molt sovint moltes empreses ja duen a terme accions de responsabilitat social, però ni la mateixa empresa n’és conscient perquè les desenvolupa de manera que no estan sistematitzades ni identificades com a tals”, explica, la tècnica en orientació laboral de la patronal, Laia Sabater. 

A partir d’aquest mes de març, les empreses a partir de 50 persones treballadores tenen l’obligació de comptar amb un Pla d’Igualtat. Però des de la Cecot apunten que "en el cas de les empreses mitjanes i petites de menys de 49 persones en plantilla, malgrat no és obligatori, tenim el convenciment que és una oportunitat", afirma l’assessor en Responsabilitat Social Empresarial de la Cecot, Pere Ejarque Guillamat. 


"La igualtat és un element indissociable de la Responsabilitat Social Empresarial i si realment volem estendre la RSE i la igualtat, les mitjanes i petites empreses són clau", afegeix Ejarque qui recorda que les pimes suposen el 99% del teixit empresarial tant a Catalunya, com a Espanya. 

Des de la Cecot s'han escollit 20 mesures però n'hi ha moltes més, asseguren. Tot i que la guia que han elaborat pretén ser "un punt de partida". Per la seva banda Sabater apunta que "ni els elements d’igualtat són 20, ni els 20 que proposem s’han d’incorporar tots i de cop". 


Les 20 claus de volta a favor de la igualtat a les empreses

 1. Selecció de personal no sexista
 2. Acollida a l’empresa
 3. Conciliació entre la vida personal i laboral
 4. Lluita contra l’assetjament sexual
 5. Pla de formació de la plantilla
 6. Descripció dels llocs de treball
 7. Avaluació del rendiment en els llocs de treball
 8. Igualtat salarial
 9. Pla de carrera professional – orientació professional
 10. Salut i seguretat en el treball
 11. Beneficis socials per a la plantilla
 12. Satisfacció de la persona treballadora vers el lloc de feina
 13. Missió, visió i valors
 14. Codi ètic
 15. Relació vers els objectius de desenvolupament sostenible
 16. Voluntariat corporatiu
 17. Mentoria
 18. Inversió socialment responsable
 19. Acollida d’alumnat en pràctiques
 20. Comunicació interna
 

GUIA Cecot by naciodigital on Scribd


 

 

Participació