Casa Galèria ha atès 351 dones en el servei d'inserció laboral durant la pandèmia

En total, 36 usuàries de les 152 que buscaven feina, van trobar-ne gràcies al programa de prestació ocupacional

Foto d'arxiu de la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín
Foto d'arxiu de la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín | Aj Terrassa
L.T.
14 de març del 2022
El Servei d'Inserció de Casa Galèria ha atès un total de 351 dones en aquests darrers dos anys de pandèmia. El programa de prestació ocupacional del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Terrassa ha atès a través d rep demandes sobre recerca de feina en gran majoria, però també per qüestions de millora de condicions. Des del 2020, 36 dones de les 152 que buscaven feina en van trobar a través d'aquest servei (20 dones el 2021 i 16 el 2020).

Respecte a les dades concretes, de les 810 atencions recollides el 2021 es va donar servei a 180 dones; mentre que l'any anterior es van atendre 171 d'un total de 1.070 atencions. A més a més, el perfil de les usuàries és d'una major vulnerabilitat i presenta una casuística més complexa respecte a l'etapa prepandèmica, el qual fa necessari un major seguiment i acompanyament.

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, lamenta que serveis d'aquest tipus siguin "cada vegada més necessaris" per lluitar contra la desigualtat d'oportunitats en el món laboral entre homes i dones. També explica que són serveis que "intenten pal·liar la vulnerabilitat de les dones en l'economia social, i, més, en temps de crisi com la derivada de la pandèmia".

Tanmateix, cal destacar que el 48% de les dones ateses l'any passat es trobaven en situació de violència masclista i estaven sent ateses per altres serveis del SIAD. Aquesta xifra va ser inferior el 2020, en què del total d'ateses, un 36% es trobaven en situació de violència masclista.